DMO, Kamuda Akıllı Satınalma Süreçleri Hakkında Sanayicileri Bilgilendirdi

  • Diğer Haberler
devlet-malzeme-02

İstanbul Sanayi Odası (İSO), kamu alımlarında daha etkin ve verimli bir sürecin yürütülmesi ve bu konuda sanayicileri bilgilendirmek için bir video konferans düzenledi. Devlet Malzeme Ofisi (DMO) - Kamuda Akıllı Satınalma Süreçleri Webınarı’nda DMO Tedarikçi ve Müşteri İlişkileri Daire Başkanı Ümit Cengiz Uysal, DMO’nun önümüzdeki günlerde tedariki yapılacak olan hizmet ve malzemeleri hakkında bilgi paylaşımı yaptı.

Uysal, son beş yılda kamu alımlarında artış olduğunu söyledi. Kamu alımlarının yüzde 10’unu DMO’nun, kalan alımların ise Kamu İhale Kurumu tarafından ihale ile yapıldığını belirten Uysal, DMO’nun daha çok mal ve hizmetlerle ilgilendiğini aktardı. Kamu alımlarının bir politika aracı olduğunu anlatan Uysal, son yıllarda yerliliğin desteklenmesi gibi konuların öne çıktığını dile getirdi. Uysal, bilişim, filo yönetimi ve sağlık alımı üzerine uzmanlaştıklarını ifade etti. DMO’nun günde 18 milyon TL ödeme yaptığının bilgisini veren Uysal, ödemelerin gününde ve ideal zamanlarda yapıldığı bilgisini verdi. Satışların yüzde 55’ini e-market üzerinden yaptıklarına dikkat çeken Uysal, AR-GE ürünü olan satıcıları teknokatalog platformuna yönlendirdiklerini belirtti.

Bilgilendirmenin ardından Uysal, katılımcılardan gelen soruları yanıtlayarak DMO’nun satın alma süreçleri hakkında merak edilen konuları aydınlattı.