Finansman Destek Paketleri Bilgilendirme Toplantısı Odakule’de Yapıldı

  • Diğer Haberler
finansman_manset_01

İstanbul Sanayi Odası (İSO), üyelerinin ihtiyaç duyduğu finansmana en uygun şartlarda ulaşabilmesine yönelik yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde Finansman Destek Paketleri Bilgilendirme Toplantısı’nı Odakule Fazıl Zobu Meclis Salonu’nda gerçekleştirdi. İSO Yönetim Kurulu Üyesi Vehbi Canpolat ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda İSO Genel Sekreter Yardımcısı Burçin Değirmencioğlu moderatörülüğünde Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası Genel Müdür Yardımcısı Muzaffer Gökhan Songül, İGE A.Ş. Finans, İş Geliştirme ve İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Fatih Tuğrul Topaç ve Türk Eximbank Pazarlama Direktörü Mehmet Efkan Bingöl’ün konuşmacı olarak yer aldığı bir panel düzenlendi. Finansman sağlayan kuruluşların yetkililerinin finansman paketlerine ilişkin bilgilendirmelerde bulunduğu paneli İSO Meclis ve Meslek Komiteleri Üyeleri’nin yan sıra çok sayıda İSO üyesi firma temsilcisi yakından takip etti.


İSO Yönetim Kurulu Üyesi
Vehbi Canpolat

Panelin açılışında bir konuşma yapan İSO Yönetim Kurulu Üyesi Vehbi Canpolat, şunları söyledi:

“Dünyada sanayi sektörü, sürdürülebilirlik ve dijitalleşme olmak üzere iki ana trendin şekillendirdiği, “ikiz dönüşüm” olarak da anılan bir yeniden yapılanma sürecinden geçiyor. Hatta beşeri sermaye ile birlikte artık ikiz değil, “üçüz dönüşüm”den söz ediliyor. Öte yandan, pandemiden alınan dersler ve jeopolitik kırılmaların etkisiyle küresel değer zincirleri köklü bir değişim yaşıyor. İhracat pazarları daha parçalı, ticari ilişkiler daha karmaşık hale geliyor. Gelişmiş ülkelerde sanayi politikaları yeniden hatırlanırken hükümetler ve kamu kuruluşları da özel sektörün aktif bir paydaşı olarak sürecin içinde yer alıyor.

Bu gelişmelerin doğasını kavrayan, risk ve fırsatları değerlendiren, kaynaklarını planlı ve verimli kullanan, uzun vadeye odaklanarak tutarlı politikalar geliştiren ülke ve şirketler, bu dönemin kazananları olacak. Türkiye olarak, elbette kimi avantaj ve birikimlerimiz olsa da yapmamız gereken çok şey var. 21. Yüzyılın zorlu rekabet ortamına adapte olabilmek için sanayi sektörlerimiz yeni ve büyük ölçekli yatırımlara ihtiyaç duyuyor. Bu yatırımları gerçekleştirebilmek için öncelik vermemiz gereken hususlardan biri, uygun maliyetli, uzun vadeli, sürdürülebilir ve kaliteli bir finansman akışının sağlanmasıdır.”

Açılış konuşmasının ardından Finansman Destek Paketleri Bilgilendirme Toplantısı, Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası Genel Müdür Yardımcısı Muzaffer Gökhan Songül, İGE A.Ş. Finans, İş Geliştirme ve İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Fatih Tuğrul Topaç ve Türk Eximbank Pazarlama Direktörü Mehmet Efkan Bingöl’ün konuşmacı olduğu panel ile devam etti. Finansman kuruluşlarının yetkilileri, düzenlenen panelde finansman paketlerini hangi koşullarda sağladıklarını ve hangi alanlardaki yatırımları önceliklendirdikleri gibi konu başlıklarını içeren detaylı sunumlar yaptılar. Panelistlerin sunumlarının ardından katılımcılardan gelen soruların yanıtlandığı soru-cevap bölümünden sonra toplantı sona erdi.