“Gong”, BİST Özel Pazar ve Girişimcilik Haftası İçin Çaldı

  • Diğer Haberler
bist-pazar-02

Borsa İstanbul Özel Pazar Lansmanı ve Gong Töreni ile Global Girişimcilik Haftası Resmi Açılışı Odakule Meclis salonunda gerçekleştirildi.

Açılış konuşmalarını İSO Yönetim Kurulu Üyesi M. Ata Ceylan, Endeavor Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Sina Afra ve Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. M. İbrahim Turhan yaptı. Konuşmaların ardından Borsa İstanbul Özel Pazar Gong Töreni yapıldı ve konuk konuşmacı olarak TOBB Genç Girişimcilik Kurulu Başkanı ve Pegasus Hava yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı konuşmasını gerçekleştirdi.

İSO üyelerinin de ilgi gösterdiği toplantıya İSO Yönetim Kurulu Üyesi Ali Eren de katıldı.

İstanbul Sanayi Odası olarak Özel Pazar Projesi lansman ve Gong Töreni’ne ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını ifade eden Ata Ceylan konuşmasına şöyle devam etti: “Bu proje ile girişimciler ve büyüme potansiyeli olan şirketler halka açılmadan gelişme imkanı elde edebileceklerdir. Eminim ki bundan sonra gerek yurt dışı gerek yurt içi ve gerekse Özel Pazar mekanizması üzerinden işlemlerini gerçekleştirerek kendilerini daha güvende hissedecekler bunun sonunda da gerçek yatırımcı ile büyüme potansiyeli olan firmalar çok daha rahat buluşabileceklerdir” dedi.

İbrahim Turhan
İbrahim Turhan

BİST Özel Pazar’ın özelliklerinden bahseden Borsa İstanbul Başkanı İbrahim Turhan ise bir araştırmaya göre, girişimcilik oranının yüzde 82 ile en yüksek olduğu ülkenin Türkiye olduğunu belirterek BİST Özel Pazar ile bu potansiyeli değerlendirmek istediğini söyledi.

Sina Afra
Sina Afra

Global Girişimcilik haftasının aynı anda 150 ülkede birden kutlandığını belirten Endeavor Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Sina Afra, altyapımız ne kadar iyi olursa girişimci şirketler o kadar başarılı olur diye belirtti. Global Girişimcilik Haftası hakkında bilgi veren Afra, desteklerinden dolayı Borsa İstanbul’a ve İstanbul Sanayi Odası’na teşekkür etti.

"Kendimi Oyuncakçı Dükkanında Zannediyorum"

Ali Sabancı
Ali Sabancı

Girişimciliğin öneminden bahseden TOBB Genç Girişimcilik Kurulu Başkanı ve Pegasus Hava yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, TOBB olarak 2009 yılında gerçekleştirdikleri girişimcilik haftası ile sadece 6.500 kişiye ulaştıklarını, bu sayının beş yıl içinde 147 bin kişiye ulaştığını söyledi. “Bugün ben buraya TOBB Genç Girişimcilik Kurulu Başkanı olarak geldim. Bir taraftan bakıyorum BİST’in bir Özel Pazar’ı var, bir taraftan bakıyorum İSO’nun bir sürü çalışması var. Bunları görünce kendimi oyuncakçı dükkanında zannediyorum” dedi.