Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı İSO Meslek Komiteleri İstişare Toplantısı Yapıldı

  • Diğer Haberler
hazine_maliye_isitsare_manset

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı ile İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meslek Komiteleri İstişare Toplantısı gerçekleştirildi. İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya T.C. Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. İsmail İlhan Hatipoğlu ve T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanı Bekir Bayrakdar ile birlikte Bakanlık bürokratları katıldı.

Sanayi sektörünün güncel sorunları ve çözüm önerilerini istişare edildiği toplantıya İSO’nun 27 meslek komitesi yani 27 farklı sektörü temsil eden üyeleri katılarak gündemlerindeki konu başlıklarını paylaştı.

Toplantının açılışında kısa bir konuşma yapan İSO Başkanı Erdal Bahçıvan şunları söyledi:


İSO Başkanı Erdal Bahçıvan

“Vergi ve finans ile ilgili konuları ele alacağımız bu toplantıyı meclis ve meslek komitesi üyelerimizin katılımları ile gerçekleştiriyoruz. Bugün, 27 meslek komitemizi yani 27 farklı sektörümüzü temsil eden üyelerimizle birlikteyiz. Toplantı öncesinde detaylı bir hazırlık yaparak, meslek komitelerimize, vergi ve finans ile ilgili yaşadıkları sorunları ve çözüm önerilerini sorduk. İletilen konuları bir rapor haline getirdik, Hazine ve Maliye Bakanlığımıza toplantı öncesinde sunduk.

Toplamda 103 konu belirlendi. Bugün, bu konuların üzerinden gitmek istiyoruz. Söz alacak konuşmacılarımız sektörleri ile ilgili konuları aktaracaklar. Ardından Bakanlığımızın ve Gelir İdaresi Başkanlığımızın bu konudaki değerlendirmelerini dinleyerek devam etmek arzusundayız.”

Bahçıvan konuşmasının sonunda şöyle dedi: “Elbette, bugün gündeme gelecek konularla ilgili olduğu kadar bundan sonra önümüze çıkacak yeni konularla da ilgili olarak sizlerle birlikte çözüm arayışında olacağımızdan hiç kuşku duymuyorum. Odamız ile Hazine ve Maliye Bakanlığımız ve Gelir İdaresi Başkanlığımız arasındaki karşılıklı diyalog ve samimiyet her sorunun üstesinden gelmemize imkan verecek kadar güçlüdür. Bugün bizlerle birlikte olmanızı sanayimiz ve sanayicilerimiz için son derece değerli buluyorum. “


T.C. Hazine ve Maliye Bakan
Yardımcısı
Dr. İsmail İlhan Hatipoğlu

Toplantının açılışında T.C. Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. İsmail İlhan Hatipoğlu da kısa bir konuşma yaptı ve şöyle dedi:

“Pandemi döneminde online olarak gerçekleştirilen toplantılardan sonra tekrar bir arada olmaktan dolayı çok mutluyum. Burada bizler dinleyici konumundayız siz sanayicilerin değerli görüşlerini ve çözüm önerilerini dinleyeceğiz. Bir ay önce yayınladığımız OVP’de ülkemizin ekonomik kalkınmasında önemli bir role sahip sanayi sektörümüz başta olmak üzere dijital ve yeşil dönüşümünü gerçekleştirilmesini destekleyici politikalar yer alıyor. Sanayi 4.0 ve sürdürülebilirlik alanlarında ne kadar hızlı geçişler, uluslararası rekabet gücünü belirleyen bir unsur olarak karışımıza çıkmaktadır.

Özle sektör ve iş dünyasının temsilcisi STK’larla sürekli iletişim halindeyiz. OVP’nin hazırlanma sürecinde İSO ile de istişarelerimiz oldu ve OVP’de İSO’nun değerlendirmeleri de yer alıyor. Sorunlar karşısında ortak hareket etmek önemli, sürdürülebilir büyümeyi temin etmek adına ekonomik programlar OVP’de ortaya koyuldu. Fiyat istikrarı burada öne çıkıyor çünkü hem üretici hem yatırımcı hem de tüketici için önemli. Enflasyon ve para politikasında normalleşme de bir diğer önemli unsurlar olarak ortaya çıkıyor.”


T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı
Gelir İdaresi Başkanı
Bekir Bayrakdar

Toplantının açılışında T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanı Bekir Bayrakdar da konuşarak şunları söyledi:

“Buna benzer toplantılardan her zaman verimli sonuçlar aldık. Bir araya gelerek istişarede bulunmak ve sorunlara çözüm üretmek açısından katkı sağlıyor. Sorunların bir anda çözülmesi mümkün değil ama iletişimi sürdürmek önemi. Bugün burada izleyici konumunda olarak sizlerin değerli görüşlerini ve çözüm önerilerini dinleyerek, ekiplerimizle değerlendireceğiz. Herkes adına verimli bir toplantı olmasını diliyorum.”

Açılış konuşmalarının ardından istişare toplantısı İSO Meclis Üyeleri ve Meslek Komiteleri Üyeleri’nin tek tek söz olarak, sektörlerinin güncel sorunlarını ve bunlara çözüm önerilerini paylaşmasıyla devam etti.