İSO Başkanı Erdal Bahçıvan: “Çek Tahsili ve İcrası Kararı Piyasalarda Ciddi Bir Belirsizliğe Yol Açmıştır”

  • Diğer Haberler
cek-tahsili-01

İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan Covid-19 salgın hastalığıyla mücadele kapsamında ülke genelinde uygulanan kısıtlamalar dikkate alınarak hak kayıplarının önlenmesi amacıyla tam kapanma dönemi için çek tahsili ve icra süreçleri ile ilgili düzenlemelerin piyasada çok ciddi bir belirsizlik yaratarak ödeme kaosuna yol açtığını söyledi.

Bahçıvan bu konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: 

“Düzenleme yapılırken bazı alanların eksik bırakılmasından dolayı yaşanan kaos, sektörlerimizde ciddi bir belirsizliğin ortaya çıkmasına neden olmuştur. Her ne kadar saatler içinde bu konuda düzeltmeler yapılsa da bu tür kararların gerçeklerle ve piyasaya yansıyacak olumsuzlukların önceden hesaplanarak yapılması önemlidir.

Çünkü alınan bu kararlar, böylesine önemli bir süreci suiistimal ederek kendi çıkarı için kullanmaya çalışan insanlara fırsatlar verirken, sanayicinin kendi finansal sorumluluklarını aksatabilmektedir.

Bugün birçok işletmenin kamuya, personeline, dış ticaretteki iş ortaklarına karşı olan finansal sorumlulukları devam ederken, çek ayağının tartışmalı ve tek taraflı olarak kesilmesi; en ciddi firmalarımızda dahi yaratacağı belirsizlikle, çok önemli bir açmaza neden olabilmektedir. Finans gibi bir dakikanın bile çok önemli olduğu biri konuda, bu tür uygulamaların sektör gerçekleri ve piyasa gerçekleri değerlendirilerek, sektörlerle istişare edilerek ve bu hassasiyetler içerisinde ele alınarak bir karara bağlanması gerekmektedir.”