İSO Eski Meclis ve Yönetim Kurulu Başkanlarından Merhum Hüsamettin Kavi İçin Odakule’de Duygu Dolu Bir Anma Töreni Düzenlendi

  • Diğer Haberler
husamettin-kavi-cenaze-06

İstanbul Sanayi Odası (İSO), önceki gün vefat eden eski Yönetim Kurulu Başkanlarından duayen sanayici Hüsamettin Kavi için bir anma töreni düzenledi. Merhum Kavi’nin cenaze merasimi öncesi Odakule Fazıl Zobu Meclis Salonunda düzenlenen anma törenine, İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ve İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay ile İSO Meclis Bakanlık Divanı Üyeleri, İSO Yönetim Kurulu Üyeleri, çok sayıda İSO Meclis Üyesi, İSO Meslek Komitesi Üyeleri, sanayiciler, iş insanları, basın mensupları ve merhumun eşi Ayfer Kavi, oğulları Süha ve Emre Kavi katıldı.

Anma töreninde kısa ve duygulu bir konuşma yapan merhum Hüsamettin Kavi’nin oğlu Süha Kavi, İSO’nun babası için bir aileden farksız olduğunu söyledi ve babası adına düzenlenen anma töreni için ailesi adına teşekkürlerini iletti.

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, eski Oda Başkanlarından duayen sanayici merhum Hüsamettin Kavi’yi anma töreninde yaptığı konuşmada “Şahsım olarak da sanayi camiamız ve Odamız olarak da acımız ve kaybımız büyük. Örnek bir insandı, beyefendi ve sakin üslubuyla bir zarafet simgesiydi. Sanayicilik ve İSO aşkını hiçbir zaman kaybetmedi. Bitmek bilmeyen enerjisi vardı. Bu çok yönlü özellikleriyle gerek benim gerekse odamızın değerlerine değer kattı. En değerli özelliklerinden biri, gençlere ve eğitime verdiği önem oldu. Böyle kıymetli bir insan için bizlere düşen görev, hiçbir zaman unutmadan, hatıralarını yaşatmaya gayret etmek olacaktır” dedi.

İSO Başkanı Bahçıvan sözlerine şu şekilde devam etti:


İSO Başkanı Erdal Bahçıvan

“Çok değerli Hüsamettin Kavi ile İSO Meclisi’nde, Yönetim Kurulu’nda ve İSO Meclisi Başkanlık Divanı’nda uzun yıllar birlikte çalıştım. Bir sanayici olarak da bir vatandaş olarak da bir aile babası olarak da örnek insandı. Beyefendi ve sakin üslubuyla bir zarafet simgesiydi. Az önce kendi sesinden de dinlediğiniz gibi; sanayicilik ve İSO aşkını hiçbir zaman kaybetmedi.

İSO, O’nun için her zaman bir sorumluluk ve meşguliyet alanıydı. Bitmek bilmeyen enerjisi vardı. Bu çok yönlü özellikleriyle gerek benim gerekse odamızın değerlerine değer kattı. Bu nedenle şunu söylüyorum ki; ben bir Başkanımı, bir Ağabeyimi kaybettim. Şahsım olarak da sanayi camiamız ve Odamız olarak da acımız ve kaybımız büyük. Burada Hüsamettin Kavi’yi anarken, en değerli özelliklerinden biri olan gençlere ve eğitime verdiği önemden söz etmeden geçemeyeceğim.

Öyle ki; bugün büyüyüp köklü bir çınara dönüşen İstanbul Sanayi Odası Vakfı’nın öncü fikir insanlarından biriydi. Vakfın kurucuları arasında olmakla beraber ilk Yönetim Kurulu Başkanlığını da yaptı. Hüsamettin Ağabey, bu özelliğiyle de her zaman bizlere rehberlik etmiştir. Bugün odamızın mesleki eğitim konusundaki çalışmaları, onun vizyonunu da kapsayacak şekilde ne mutlu ki sürüyor. İşte böyle kıymetli bir insan için bizlere düşen görev, hiçbir zaman unutmadan, hatıralarını yaşatmaya gayret etmek olacaktır.”


İSO Meclis Başkanı
Zeynep Bodur Okyay

Merhum Hüsamettin Kavi için düzenlenen anma töreninde İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay da bir konuşma yaptı. Okyay, konuşmasında şu sözlere yer verdi:

“Bugün bir iyi dostumuzu ve büyüğümüzü ebediyete uğurluyoruz. Acımız ve kaybımız çok büyük. Çok üzgünüm. Hüsamettin Bey, sağ duyusuna en çok güvendiğim, odadaki ve meclisteki ilk günlerimden bu yana sık sık akıl danıştığım, yüreği güzel bir dost ve insandı. Çalışmaları ve açtığı yol ile hepimize örnek oldu. Çalışkan ve fedakar bir duayendi. Zorluklarla ve belirsizliklerle yüzleştiğimiz vakitlerde, onun gibi büyüklerimizin varlığı bizlere her daim güç verdi. Şimdi zamansız vefatıyla, biz dostlarının gönlünde ve İstanbul Sanayi Odası’nın geçmişinde doldurulması imkansız bir boşluk var. Allah Hüsamettin Bey’e rahmet eylesin. Nurlar içinde yatsın. Başta ailesinin ve tüm sevdiklerinin olmak üzere tüm İstanbul Sanayi Odası camiasının başı sağ olsun. Onu çok özleyeceğiz.”


İSO Meclisi Eski Başkanı
Ömer Dinçkök

Törende konuşan İSO Meclisinin eski başkanlarından Ömer Dinçkök ise şunları söyledi:

“Çok zamansız oldu. Çok çalışkan bir dostumdu. Sabah çok erken kalkardı. Aktif hayatını hiç bırakmadı, spor yapardı. Günü hangi toplantıda tamamlayacağı bilinmezdi. Genç yaştan itibaren pek çok sivil toplum kuruluşunda görev aldı ve hepsinin hakkını vermeye çalıştı. Çok sevilirdi ve topluluklarda daima bulunması istenirdi. Kimseyi kıramazdı. Ailesinin sevgisine daima karşılık verirdi. Sevgili arkadaşım Hüsamettin’i bugün ebediyete uğurluyoruz, o hep kalplerimizi fethederek aramızda yaşamaya devam edecek.”


İSO Meclis Üyesi
Mehmet Büyükekşi

Anma töreninde kısa bir konuşma yapan İSO Meclis Üyesi Mehmet Büyükekşi “Hepimiz için çok zor bir gün. Başkanımızla uzun süre birlikte çalıştım. Çok güzel bir insandı. Ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı dilerim. Ruhu şad olsun” dedi.

Odakule Fazıl Zobu Meclis Salonu’unda düzenlenen anma törenine katılan çok sayıda sanayici ve iş insanı Kavi için oluşturulan anı defterine duygularını yazdı. Törenden sonra katılımcılar Hüsamettin Kavi’nin cenazenin kaldırıldığı Zincirlikuyu Mezarlığı’na gitti. Kavi’nin cenazesi burada kılınan cenaze namazının ardından defnedildi.