İSO Heyeti BEDAŞ’ı Ziyaret Ederek Sanayicilerin Sorunlarını Aktardı

  • Diğer Haberler
bedas-ziyareti-02

İstanbul Sanayi Odası (İSO) ve Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ (BEDAŞ) arasındaki işbirliğini geliştirmek ve sanayicilerin karşılaştığı sorunları aktarmak amacıyla İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Enerji İhtisas Kurulu Başkanı M. Ata Ceylan ve İSO heyeti, BEDAŞ Genel Müdürü Mehmet İslamoğlu’nu ziyaret etti. M. Ata Ceylan, Avrupa yakasındaki sanayicilerin elektrik konusunda yaşadığı sıkıntıların öğrenilmesi amacıyla İSO tarafından yeni bir anket çalışması yapıldığını, bu çalışmanın sonucu olarak da yaşanan sıkıntıların genel olarak; haberli ya da habersiz yaşanan kesintiler, gerilim düşümü, elektrik hatlarında yaşanan teknik sorunlar ve iletişimde yaşanan aksaklıklar olarak özetlenebileceğini belirtti.

BEDAŞ Genel Müdürü Mehmet İslamoğlu ise, sanayicilerin yaşadıkları sorunları iyi bildiklerini fakat sorunların sadece kendi kurumlarından kaynaklanmadığını söyledi. En büyük sorun olarak gerilim dalgalanmalarını gördüklerini, sebebinin ise iletim trafoları ya da hatlarında yaşanan sorunlar ile bazı sanayi kuruluşlarının darbeli ve aşırı yük çekmeleri olduğunu belirtti.

İslamoğlu ayrıca, yaşanan kesintilerin dağıtım sisteminden kaynaklanan noktalarını tespit etmek için saha ekiplerinin teknolojik ekipmanlarla devamlı surette şebekeyi kontrol ettiklerini dile getirdi. Kesintiler ve oluşabilecek diğer aksaklıkların tüketicilere en kısa sürede haber verilmesi ve tüketicilerin kendilerine en kısa sürede ulaşmaları amacıyla, web, telefon, mobil gibi iletişim mekanizmaları oluşturduklarını ifade eden İslamoğlu, bu sayede kendileri ile 7 gün 24 saat iletişimin açık olduğuna değindi.