İSO KORONAVİRÜS İLE İLGİLİ YAPTIĞI ÇALIŞMALAR VE ALDIĞI ÖNLEMLER HAKKINDA ÜYELERİNİ BİLGİLENDİRİYOR

  • Diğer Haberler
onlıne_hizmetler-_v6

İstanbul Sanayi Odası (İSO), ortaya çıktığı günden bu yana, ilgili kurum ve kurularla eşgüdüm içinde, koronavirüsle mücadele kapsamında proaktif ve sonuç odaklı yoğun bir faaliyet yürütüyor. İSO öncelikle sanayi sektörünün yaşamakta olduğu sorunları ve çözüm önerilerini ilgili kurumlara ve siyasi otoriteye iletti. Koronavirüs ile temas riskini olabildiğince düşürmek amacıyla üyelerinin odaya gelmeden işlerini çözmelerini sağlayan İSO, çalışanlarına yönelik olarak da tüm çalışanlarını virüsün etkileri hakkında bilgilendirdi ve uzaktan çalışma yöntemini uygulamaya başladı. İSO Hizmet odaklı açılan hizmet binalarında ve temsilciliklerinde de azami tıbbi tedbirleri alarak gerek üyelerinin gerekse çalışanlarının riskini düşürme uygulamalarını hayata geçirdi.

İSO yaptığı bu çalışmaları üyelerine aşağıdaki duyuralar ile üyelerine göndererek bilgilendirme yaptı.

İSO’NUN ALDIĞI ÖNLEMLER VE YAPTIĞI ÇALIŞMALARIN DUYURULARI

 “İstanbul Sanayi Odası, koronavirüsle mücadele kapsamında proaktif ve sonuç odaklı yoğun bir çaba içerisindedir. Bu süreçte yaptığımız çalışmaları ve aldığımız önlemleri aşağıda bilgilerinize sunuyoruz:

“Sanayi sektörümüzün yaşadığı sorunları ve çözüm önerilerimizi siyasi otoriteye ilettik”

  1. Koronavirüsle mücadele sürecinde devletin en üst düzey yetkilileri başta olmak üzere bakanlar ve kamu bürokrasisiyle sürekli işletişim içinde görüşmeler yapılmaktadır. Bu kapsamda, salgının sanayi sektörümüzün faaliyetlerine olan etkisini ölçmek, üyelerimizin yaşadıkları sorunları ve çözüm önerilerini belirlemek üzere bir anket çalışması yapılmıştır. Yaklaşık 1.100 üyemizin katıldığı çalışma kapsamında, salgından en fazla etkilenen sektörlerimiz, yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri ilgili karar alıcı siyasi otoriteye ve çatı kuruluşumuz olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne(TOBB) iletilmiştir.
  2. Anketimiz aracılığıyla üyelerimizden gelen görüş ve çözüm önerileri kapsamında öncelikli olarak;
    1. Nakit akışı başta olmak üzere finansmanda tıkanma ve sıkışıklık yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınması,
    2. Çok önemli sosyal boyutu da olan istihdam konusunda, çalışanların mağdur olmaması için başta kamu olmak üzere herkesin seferber olması,
    3. Kamu alacaklarının, nakit akışı endişesinin yaşandığı bu süreçte gelişmelerin seyrine göre bir süre ertelenmesi
      hususları Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Erdal Bahçıvan tarafından medya vasıtasıyla kamuoyu ile paylaşılmıştır.

“Üyelerimizin Odamıza gelmeden hizmet alabileceği çalışma modeline geçtik”

  1. Koronavirüsle mücadele kapsamında gerek çalışanların gerekse şirketlerin yapması gerekenlere ilişkin TOBB’dan gelen bilgi ve dokümanlar tüm üyelerimize gönderilmiştir.
  2. Üyelerimizin, Odamıza veya temsilciliklerimize gelmeden, on-line olarak ve başvuru evraklarını kargo yoluyla ulaştırarak Odamızdan hizmet alabileceği bir çalışma modeline geçilmiştir.
  3. Kapasite raporuna ilişkin ekspertizler, üye işyerlerine gidilmesine gerek kalmadan görüntülü görüşme yoluyla yapılabilmektedir.
  4. Odamızdaki toplantı, eğitim ve seminerler ileri bir tarihe ertelenmiştir.

“Tüm çalışanlarımızı virüsün etkileri hakkında bilgilendirdik ve uzaktan çalışma yöntemini uygulamaya başladık”

  1. Tüm Oda çalışanlarımız virüsten korunma yöntemleri ve davranış şekilleri hakkında bilgilendirilmiştir. Tüm çalışanlarımıza bireysel dezenfektanlar dağıtılmıştır.
  2. Hizmetlerimizi aksatmayacak şekilde Oda çalışanlarımızın büyük bir bölümü uzaktan/evden çalışma modeli ile hizmet vermeye başlamıştır.
  3. Personelimizin toplu taşıma araçları kullanılmadan Odamıza ulaşmaları sağlanmaktadır.

“Hizmet binalarımızda ve temsilciliklerimizde tüm tıbbi tedbirleri aldık”

  1. Odakule hizmet binamız, temsilciliklerimiz ve araçlarımız düzenli olarak dezenfekte edilmektedir.
  2. Odakule hizmet binamıza tek noktadan giriş sağlanarak, gelen ziyaretçiler otomatik ateş ölçer vasıtasıyla ve el dezenfektanının akabinde kontrollü olarak binamıza alınmaktadır. 
  3. Odakule binamızdaki tüm hizmet katlarımıza ve temsilciliklerimize ziyaretçilerin kullanabileceği el dezenfektanları yerleştirilmiştir.

Özetle; Odakule binamız ve temsilciliklerimizden hizmet alan siz değerli üyelerimiz ve çalışanlarımız için her türlü tıbbi önlemi aldığımızı bilgilerinize sunuyoruz.

Ülke olarak bu süreci en az hasarla atlatabilmek ümidiyle çalışmalarınızda kolaylıklar diliyoruz.

Saygılarımızla.