İSO Meclis Üyesi Mehmet Umur’un Ev Sahipliğinde Düzenlenen Umur Ailesi Sahur Programı, Siyaset ve İş Dünyasını Buluşturdu

  • Diğer Haberler
sahur_manset_04

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclis Üyesi Mehmet Umur ev sahipliğinde düzenlenen Umur Ailesi’nin sahur programı, geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Ramazan ayının birlik, beraberlik ve paylaşma ruhunun ön plana çıktığı buluşmada, siyaset ve kamu yönetimi temsilcileri ile çok sayıda iş insanı bir araya geldi.

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın da katıldığı programda T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, T.C. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, AK Parti Grup Başkan Vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, AK Parti Milletvekili ve Grup Başkanı Özlem Zengin, T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Eski Bakanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sosyal Politikalar Başkanı Fatma Betül Sayan Kaya, T.C. Milli Savunma Eski Bakanı Hulusi Akar, T.C. Adalet Eski Bakanı Yılmaz Tunç, Ekonomi Eski Bakanı ve AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Tuğba Işık Ercan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Basri Yalçın, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Cüneyt Yüksel ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir’in yanı sıra İSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis üyeleri ile çok sayıda sanayiciler ve iş insanları da yer aldı.

Programda İSO Yönetiminden şu isimler yer aldı:

İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları İrfan Özhamaratlı ve Cemal Keleş, İSO Yönetim Kurullu Üyeleri Kemal Akar, Vehbi Canpolat, Murat Çökmez ve İSO Meclis Başkanlık Divanı Katip Üyesi Koray Yavuz.

Programda konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yaptığı konuşmada şöyle konuştu:

“Öncelikle bu sofrayı kuran, bizleri bir araya getiren ve bu güzel buluşmaya vesile olan ev sahiplerimize gönülden teşekkür ediyorum. Buradan baktığımda şunu görüyorum: Bu masada bulunan pek çok isimle güçlü bir hukukumuz, köklü bir dostluğumuz var. Çünkü her şeyden önce dostluk kıymetlidir. Bizler uzun bir yolculuğun yol arkadaşlarıyız, dava arkadaşlarıyız. Bu yolculuğa uzun yıllardır emek veren, gayret gösteren çok değerli isimler var aramızda. Dünyanın içinden geçtiği bu zor dönemde, bu yol arkadaşlığının ve dayanışmanın ne kadar kıymetli olduğunu hepimiz daha iyi anlıyoruz. Benim vermek istediğim tek mesaj şu: Dostluğa ve kardeşliğe yarın, dünden çok daha fazla ihtiyacımız olacak. Bu nedenle birbirimize daha sıkı sarılmalı, omuz omuza durmalı, el ele vermeliyiz. İnşallah önümüzdeki dönemde de milletimizin karşısına çıkacak her türlü zorluğu hep birlikte aşacağız. Birlikte başaracak, birlikte güçleneceğiz.”

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da yaptığı kısa konuşmada şunları söyledi:

“Bu sofranın etrafında bir araya gelmemizin anlamı da zaten budur. Aynı duyguları, aynı hassasiyetleri paylaşmak; aynı inancı ve aynı sorumluluğu taşımak kadar kıymetli bir şey yoktur. İnsan zaman zaman şunu düşünmeli: Ya yalnız olsaydık? Ya bu dayanışma olmasaydı? İşte o zaman bu birlikteliğin, bu yol arkadaşlığının değeri çok daha iyi anlaşılır. Aslında bizler şanslı insanlarız. Dünyanın dört bir yanında imkânsızlıklar içinde yaşayan, bu birlik ve dayanışmaya erişemeyen insanları gördüğümüzde yüreğimiz burkuluyor. Şanslıyız; çünkü cesaretle sorumluluk üstlenen bir liderimiz var ve bizler de onun yol ve dava arkadaşlarıyız. Rabbim dünyadaki tüm mazlumları ve mağdurları feraha kavuştursun. Ülkemizi, milletimizi her türlü kazadan, beladan ve musibetten muhafaza eylesin. Bu sofranın etrafında edilen tüm duaların kabul olmasını temenni ediyor, hepinizi saygı ve hürmetle selamlıyorum.”

Milli Savunma Eski Bakanı Hulusi Akar da yaptığı konuşmada şu ifadeleri kulandı:

“Dün Pakistan-Afganistan gerilimi, bugün İsrail-İran hattı… Bölgemiz sürekli kriz üretiyor. Bu gelişmeler hiç kimse için sürpriz değil. Tarih boyunca bu coğrafyada mücadele eksik olmadı. 1071’den bu yana değişen sadece aktörlerin isimleri, yöntemler ve araçlar oldu; mesele aynı kaldı. Bu nedenle güçlü olmak zorundayız. Sadece askeri olarak değil; siyasi, ekonomik ve toplumsal olarak da güçlü olmak zorundayız. Birinci ve ikinci dünya savaşlarından sonra kurulan küresel düzen artık sarsılıyor. Yeni bir denge kuruluyor. En büyük gücümüz iç birliğimizdir. 86 milyon olarak bir ve beraber olmak mecburiyetindeyiz. Ayrışmalar üzerinden yürütülen her tartışma bu ülkeye zarar verir. Ayrıştırıcı, öfkeli, kutuplaştırıcı dil büyük bir tehdittir.”

Programda konuşan İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, şunları söyledi:

“Müsaadenizle kısaca paylaşmak istiyorum. 6 Şubat 2023. Allah bir daha Kahramanmaraş’ta yaşanan depremi ülkemize yaşatmasın. Depremden hemen sonra Sayın Hulusi Akar Bakanımız ve sayın TOBB Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve az sayıda Oda Başkanı ile birlikte deprem bölgesine gittik. Oradan Antakya’ya ulaştık ve sayın Bakanımız deprem afet koordinasyonunun başındaydı. İSO olarak bölgeye değerli bir yardımda bulunma arzusundaydık. Sayın Bakanımızla istişare ettik ve biz yapacaksak güçlü bir şey yapmalıyız dedik. İSO olarak 1000 konteynerlik bir yaşam kentini hayata geçirmek istediğimizi ilettik ve sayın Bakanım konteyner kentin arazisini İSO’ya tahsis edilmesi konusunda destek oldu. Çok şükür bizler de İSO bütçemizden bir kuruş harcamadan tamamen, bugün de burada aramızda bulunan, hayırsever sanayicilerimiz bağışlarıyla çok kısa sürede yaklaşık 1,5 ayda hayata geçirdik. Yeri gelmişken, o gün Kütahya Valisi olarak deprem bölgesinde Koordinatör Vali olarak görev alan ve geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakan Yardımcısı görevine gelen sayın Ali Çelik’i de kıymetle yad etmek istiyorum. Onun da bu işte çok büyük katkıları oldu. Konteyner kentimiz hala görevini sürdürüyor. Sayın Bakanıma tekrardan teşekkürlerimi sunmak istiyorum.”

Programın ev sahibi İSO Meclis Üyesi Mehmet Umur da yaptığı açılış konuşmasında, “İstanbul’dan teşrif ederek bu mübarek sahur sofrasında bizleri yalnız bırakmayan, davetimize icabet ederek gönüllerimizi bir araya getiren birbirinden kıymetli dostlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum; varlığınızla bu geceyi daha da anlamlı kıldınız” ifadelerini kullandı.