İSO ve Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Ortak Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

  • Diğer Haberler
sutso-toplanti-01

İstanbul Sanayi Odası (İSO) ve Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) ortak Meclis toplantısı, Odakule binası Fazıl Zobu Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. İSO Meclisinin üç yıl önce Şanlıurfa ziyaretine iadeyi ziyaret niteliği taşıyan toplantıya, çok sayıda İSO ve ŞUTSO Meclis üyeleri katıldı.

İki odanın Meclis Başkanları; İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay, ŞUTSO Meclis Başkanı Ahmet Altun, İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ile ŞUTSO Başkanı İbrahim Halil Peltek’in katıldığı toplantıda, ŞUTSO’da aldıkları bir kararı açıklayarak, Erdal Bahçıvan’a fahri Şanlıurfa TSO başkanlığı vermek istediklerini söyledi. Bu kararı duygulu bir şekilde karşılayan Bahçıvan Şanlıurfa TSO üyelerine teşekkür etti.


İSO Meclis Başkanı
Zeynep Bodur Okyay

Meclis toplantısının açılışını gerçekleştiren Zeynep Bodur Okyay, Şanlıurfa’nın tarım ve hayvancılığın yanı sıra sanayide de çok önemli atılımlar gerçekleştirmeye başladığını söyledi. Şanlıurfa’nın çok büyük bir kültür mirasına sahip olduğuna değinen Okyay, ŞUTSO’nun yürütmüş olduğu yeni istihdam faaliyetlerini takdirle takip ettiklerinin altını çizdi. Zeynep Bodur Okyay, Şanlıurfa’nın ülkenin en genç nüfusuna sahip olduğunu ve bu genç nüfusu doğru eğitim programlarıyla geleceğe hazırlamanın, ülke ekonomisi adına hayati olacağına vurgu yaptı.


İSO Başkanı Erdal Bahçıvan

Ortak meclis toplantısının açılış konuşmasını gerçekleştiren İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan Şanlıurfa ve İstanbul arasında farklı bir gönül bağı olduğunu söyledi. 2019 yılında gerçekleştirdikleri meclis gezisine değinen Bahçıvan, bu gezinin hem sanayi hem de üretim adına yapılan düşüncelerin fiiliyata dönüşmesi açısından çok değerli bir umut ışığı olduğunu belirtti. İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, Şanlıurfa’nın sahip olduğu kültür mirasının hem bölge hem de ülke ekonomisi açısından çok büyük kaynak olduğunun altını çizdi. İSO ve ŞUTSO’nun ortak çalışmalarının bu kıymetli kaynağın verimli kullanılması adına bir umut ışığı taşıdığına vurgu yapan Bahçıvan, “Bu toprakların her bir bölümünün en doğru biçimde kullanılması konusunda bizler ne imkanımız varsa kullanmalıyız” dedi. Şanlıurfa’nın tarımda da çok önemli bir değer olduğuna değinen Bahçıvan, yaşanan Ukrayna-Rusya gerginliğinin bir ülkenin gıda konusunda kendi kendine yetebilmesinin ne kadar hayati olduğunu gözler önüne serdiğini söyledi. Bahçıvan, gıda üretimindeki bağımsızlığın en az savunma sanayisi kadar önemli olduğunu ve bu bağlamda GAP projesinin ülke ekonomisi açısından çok kıymetli olduğunu belirtti. Konuşmasının son bölümünde eğitim alanında yürütülen mesleki eğitim projelerine yer veren İSO Başkanı Bahçıvan, “Milli Eğitim Bakanlığı ile yürüttüğümüz mesleki eğitim projesi meyvelerini veriyor. Türkiye’nin en genc nüfusuna sahip Urfa’mıza eğitim alanında elde etmiş olduğumuz birikim ve tecrübeyi seve seve aktarmak isteriz, ciddi birikimimiz var. Siz eğitime bir adım atınca, eğitim size üç-dört adım birden atıyor, bu süreçte bunu deneyimledik” dedi.


ŞUTSO Meclis Başkanı
Ahmet Altun

Meclis toplantısında söz alan ŞUTSO Meclis Başkanı Ahmet Altun, İSO’nun 70.yılını gönülden kutladıklarını söyledi. İSO heyetinin misafirperverliğinden çok mutlu kaldıklarını belirten Altun, kendilerini adeta evlerinde hissettiklerine değindi. Hem Zeynep Bodur Okyay’ın hem de Erdal Bahçıvan’ın Urfa ekosistemine yönelik aktardıkları bilgi birikimi karşısında çok onurlandıklarını ve mutlu olduklarını belirten Altun, gelecek dönemde İSO ve ŞUTSO’nun geliştireceği iş birliklerinin ülke ekonomisine çok büyük kazanımlar sağlayacağına inandığını dile getirdi.


ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı
İbrahim Halil Peltek

İki oda ortak meclis toplantısında konuşan ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Halil Peltek, 2021 yılında misafir olarak davet edildikleri İSO meclis toplantısında, İSO’nun gerçekleştirmiş olduğu tarladan markaya pamuk çalışmasında çok mutlu kaldıklarını söyledi. Peltek, “İSO tarımsal kalkınmada bizi destekleyen, adeta ŞUTSO için çalışan bir kurum oldu. Bu konuda ne talep ettiysek, bizi kırmadan gerçekleştirdiler. İSO lobisi çok güçlü olan bir kurum ve aynı zamanda dünya ticaretinin de merkezinde olan bir kurum. İSO ile iş birliği içerisinde olmaktan dolayı çok mutlu olduk” dedi. GAP Projesi’nin tam anlamıyla Türk mühendislerinin çalışması olduğunu belirten ŞUTSO Başkanı Peltek, bu değerli projenin en önemli temelleri olan tarım, eğitim, sulama ve turizm olduğunun altını çizdi. Yürütülen projede hala atılması gereken adımlar olduğuna vurgu yapan Peltek, İSO’nun değerli yardımıyla daha hızlı adımlar atılabileceğine inandığını söyledi. Yapılacak teknolojik atılımlar sayesinde, dünya mirası toprakların gelecek nesillere aktarılacağına vurgu yaptı. Konuşmasının son bölümünde ŞUTSO Başkanı Peltek, İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın ŞUTSO Fahri Başkanı olmasını oylamaya sundu ve teklif meclis üyelerinin alkışlarıyla beraber kabul edildi.

Yapılan açılış konuşmalarının andından iki oda meclis toplantısı, Şanlıurfa Karacadağ Kalkınma Ajansı Tarafından Şanlıurfa’daki yatırım fırsatları sunumu gerçekleştirmesiyle devam etti. Daha sonra İSO Başkan Yardımcısı Tarladan Markaya Pamuk Çalıştayı ve Raporu konusunda İrfan Özhamaratlı da bir sunum yaptı. Yapılan sunumların ardından İSO ve ŞUTSO Meclis üyeleri de söz alarak iki odanın iş birliğinin nasıl daha fazla geliştirilebileceğine ilişkin duygu ve düşünceleri paylaştılar.