İSO ve Saraciye Sanayicileri Derneği Ortak Platform İçin İlk Adımı Attı

  • Diğer Haberler
sarayiciler-isbirligi-01

Saraciye Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan bir heyet, ortak bir platform oluşturulması ve iş birliği fırsatlarının değerlendirilmesi için 22 Aralık 2014 tarihinde İstanbul Sanayi Odası’nı (İSO) ziyaret etti.

Geçtiğimiz haftalarda Hakkı Matraş başkanlığındaki Saraciye Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Heyeti’nin, İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ve İSO Yönetim Kurulu Üyesi Sultan Tepe ile bir araya gelmesiyle, derneğin çalışmalarına bir platform yaratılması için İSO yönetiminden yardım istenmişti.

Toplantıda sektörün bölünmüşlüğünün ortadan kaldırılması için ortak bir platform oluşturularak iş birliği yapılması gereği konuşulmuştu. Bu ortak dileğin gerçekleşmesi için 22 Aralık 2014 tarihinde ilk adım atıldı ve İSO Genel Sekreter Yardımcısı Haktan Akın ile Saraciye Sanayicileri Derneği heyeti arasında bir görüşme gerçekleşti.

Heyet katılımcıları ile İstanbul Sanayi Odası’nın yürüttüğü Avrupa İşletmeler Ağı (AİA) projesi kapsamında iş birliği yapılabilecek faaliyetler görüşüldü. Ekonomi Bakanlığı’nın Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (Ur-Ge) proje desteğine ilişkin yapılan bilgilendirici sunumun ardından İSO’nun tamamladığı Ur-Ge projesinde elde edilen deneyimler paylaşıldı.

Söz konusu iş birliği fırsatlarının en yakın zamanda dernek üyelerinin geniş katılımına açık bir toplantıda İSO yetkililerinin katılımıyla sektörle paylaşılmasına karar verildi.