İSO Yaşam Kenti’nde Hayat Yakında Başlıyor; Hatay’ın Antakya İlçe Merkezi’nde İSO’nun Kurmakta Olduğu 1000 Adetlik Konteyner Kentte 600 Konteynerin Yerleşimi Tamamlandı

  • Diğer Haberler
konteyner-kent-aciliyor-01

İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) Türkiye’yi yasa boğan Kahramanmaraş ve çevre illerdeki deprem felaketi sonrası bölgede yaşamın yeniden başlaması için başlattığı konteyner kent projesinde sona yaklaşılıyor. 

İSO Meclis ve Meslek Komitesi Üyeleri, İSOV Mütevelli Heyeti, İSO üye sanayi kuruluşları ile yerel ve ulusal bağışçıların destekleriyle hayata geçirilen İSO Yaşamkent Projesi, Hatay’ın Antakya ilçe merkezinde altyapı çalışmalarının da tamamlanmasıyla birlikte yakın zamanda hizmete açılacak. 

Bölgede yaşamın yeniden başlaması için çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdüren İSO, AFAD koordinasyonunda, Hatay Valiliği ve Antakya Kaymakamlığı ile birlikte yürüttüğü 1000 konteynerlik İSO Yaşam Kenti’nde kurulumu yapılan konteyner sayısı 600’ü geçti. Diğer yandan konteyner sevkiyatının da hızla sürdüğü bölgede proje sona doğru ilerliyor. 

Depremzedelere yardım konusunda örnek ve duyarlı davranış örneği sergileyen İSO, taahhüt ettiği gibi İSO Yaşam Kentinin kurulması konusunda verimli bir proje yönetimi sergilemeye özen gösteriyor. Projede alt yapı inşaatı ile konteyner üretim ve sevkiyatı eş zamanlı olarak gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda İSO çalışanlarından oluşan özel bir ekip gerek altyapı çalışmalarını gerekse konteynerlerin üretim ve sevkini koordine etmek üzere sürekli olarak depremin yaşandığı bölgede bulunuyor. 

İSO, bölgede yaşayan depremzedelerin bir nebze de olsa yaralarını sarmak, aynı zamanda zarar gören bölge sanayisinin, ticaretin ve istihdamın yeniden canlandırılarak ayağa kaldırılması için yapılması gerekenler konusunda çalışmalarını sürdürmeye devam edecek.