İSO Yönetim Kurulu Üyesi Sultan Tepe, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Gümen’i Ziyaret Etti

sultan_tepe_manset_01

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Sayman Üyesi ve Sürdürülebilirlik Platformu Başkanı Sultan Tepe, T.C. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen’i ziyaret etti. Ankara’da Tarım ve Orman Bakanlığında gerçekleşen görüşmede İSO Genel Sekreter Yardımcısı Burçin Değirmencioğlu da bulundu.

AB Yeşil Mutabakatı ve sürdürülebilirlik konularında güncel gelişmelerin görüşüldüğü ziyarette yeşil dönüşüm çerçevesinde sanayi sektörünün önündeki sorunlar ve çözüm önerileri üzerine fikir alışverişinde bulunuldu. Sanayi sektöründe çevre dostu uygulamaların yaygınlaştırılması ve sürdürülebilir üretim modellerinin benimsenmesi hususunda Tarım ve Orman Bakanlığı ile İSO arasında hangi iş birliklerinin hayata geçirilebileceği üzerine değerlendirmede bulunuldu. AB Yeşil Mutabakatı'nın Türkiye için bir fırsat olduğunun vurgulandığı ziyarette bu çerçevede uygulanacak politikaların hem ekonomik büyümeye katkı sağlayacağını hem de çevresel sürdürülebilirliği destekleyeceğini konusunda mutabık kalındı.