İSO Yönetim Kurulu’nun da Katılımıyla İSO Çalışanlarına Yönelik 70. Yıl Plaket Töreni Yapıldı

  • Diğer Haberler
calisanlar-70yil-etkinligi-01

Türkiye’nin en köklü ve en güçlü sanayi odası olan İstanbul Sanayi Odası (İSO), kuruluşunun 70. yıl dönümünü çalışanlarına özel düzenlediği plaket töreni kutladı. İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ve İSO Yönetim Kurulu Üyelerinin de katıldığı kutlama gecesinde, İSO’nun Eski Genel Sekreterleri Mete Meleksoy, Bahar Şahin, Haluk Kabaalioğlu Genel Sekreter Yardımcıları Nusret Yılmaz, Gültekin Demir ve emekli İSO emektarları, İSO eksperleri ve mevcut İSO çalışanları katıldı.


İSO Başkanı Erdal Bahçıvan

70.yıl kuruluş yıl dönümü gecesinin açılış konuşmasını gerçekleştiren İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, “Ne mutlu bizlere ki, bugün burada Fazıl Zobu’ların, İbrahim Bodur’ların, Nurullah Gezgin’lerin, Hüsamettin Kavi’lerin ve emektar çalışanlarımızın mirasının temsilcileri olarak buradayız. Ne mutlu 70 yıl önce örnek bir gelecek vizyonu ile bu yolu bize açanlara. Ne mutlu verdikleri emeklerle, yarattıkları değerlerle İSO’yu; üyeleri ve çalışanlarıyla büyük ve saygın bir aile haline getirenlere” dedi.

Konuşmasının başında geçen hafta kaybettiğimiz Hüsamettin Kavi’yi anan ve duyduğu üzüntüyü dile getiren İSO Başkanı Bahçıvan konuşmasında şunlara değindi: 

“İSO bundan 70 yıl önce bir misyonla kuruldu. O misyon, çağın ve zamanın gelişimine ayak uydurarak ama geleneklerinin de kendisine vermiş olduğu güçten asla ve asla ödün vermeden Türkiye’nin gurur abidesi, sanayi sektörünün de rehberi olabilmekti.

İşte bu anlayış eşliğinde başından itibaren bir aile, bir ekip ruhuyla hareket ederek geçen 70 yılda Türkiye’nin en güçlü ve köklü kurumu olmayı başardık. Bununla birlikte İSO, marka değeri ve güvenilirliği yüksek bir kurum haline geldi.

Bizlere gurur veren bu başarıya ulaşmak hiç kolay olmadı. İSO, geçen 70 yılda oluşturduğu birikim, kültür ve misyonla ve çok daha önemlisi siz değerli çalışanlarıyla birlikte bunu başarabildi. Bundan sonraki nesillere de bu güzide kurumumuzun aynı çizgide, aynı istikamette hizmet vereceğinden hiç kuşku duymuyorum.”

Konuşmasında 70 yılda oluşan “İSO Kültürü”nden de söz eden Bahçıvan şöyle dedi:

“İşte İSO Kültürü dediğimiz; her türlü zorlu koşullara rağmen ülkemizin, sanayimizin yolculuğuna eşlik etmek, destek olmak… Bu süreci hep birlikte iyileştirmek, ülkemizi bir refah toplumu haline getirmeye bir nebze de olsa katkı sunmak.

Bildiğiniz gibi ne kadar zor bir süreçten geçiyor olsak da bu dönemde çok farklı çalışmaları hayata geçirme başarısını da gösterdik. Sizler ve aramıza yeni katılan arkadaşlarımızla birlikte bizi bekleyen heyecanlı, yeni projelerimiz var. Bu çalışmalarımızla önümüzdeki ayları ekonominin ve sanayinin gündeminde kıymetli değerler üreten bir noktaya getireceğimize yürekten inanıyorum. 

Bu duygu ve düşüncelerle konuşmama son verirken 70. Yılını kutladığımız Odamızı kuran, Türk sanayine büyük hizmetleri geçmiş, ismini hatırladığımız, hatırlamadığımız bütün sanayici büyüklerimizi yöneticilerimizi, çalışanlarımızı bir kere daha rahmetle ve minnetle anıyorum.”

İSO Genel Sekreteri Haktan
İSO Genel Sekreteri
Haktan Akın

Plaket töreninde İSO Genel Sekreteri Haktan Akın da bir konuşma yaptı. Konuşmasında İstanbul Sanayi Odası’nın 70 yıllık tarihi ve kültürü ile ülkemizin en saygın ve en güçlü meslek kuruluşlarından birisi olduğuna dikkat çeken Akın “Bizler gücümüzü, temsil ettiğimiz sanayi sektöründen ve bu sektör için ürettiğimiz yenilikçi proje ve hizmetlerden alıyoruz” dedi. İSO Genel Sekreteri Akın özetle şöyle konuştu: 

“Üretmek İstanbul Sanayi Odası’nın DNA’sına işleyen bir olgu. Öyle ki, kurulduğu günden bu yana hiç durmayan, her geçen gün hizmet ve projelerine bir yenisini ekleyen, ele aldığı konularla gündemi belirleyen, temsil ettiği sektörün ihtiyaçlarına odaklanan, sanayinin uluslararası rekabet gücünü artırması ve geleceğe hazırlanması için çalışırken başta insan kaynağı olmak üzere tüm altyapısını güncel ve dinamik tutan bir kurumuz. Bizler böylesine büyük ailenin parçasıyız, üyeleriyiz. Bununla ne kadar gurur duysak azdır.

İstanbul Sanayi Odası’nı geleceğe güvenle taşımada en önemli değerimiz olarak gördüğümüz, geçmişten miras olarak aldığımız kurum kültürünü ve bu kültürün önemli bir yansıması olan “çalışırken aile olabilme” anlayışını geleceğe taşımak, siz değerli arkadaşlarımıza devredebilmek en büyük arzumuz, hedefimiz.

Bu kurum kültürü yaşadıkça Odamız daha nice 70 yıllara güvenle ulaşacaktır.”

Yapılan konuşmaların ardından İSO çalışanlarına, çalıştıkları yıllara göre çeşitli hediyeler ve plaketleri takdim edildi.