İSO Yönetimi, TİM Başkanı Mustafa Gültepe’ye Nezaket Ziyaretinde Bulundu

  • Diğer Haberler
tim-baskani-ziyaret-02

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetimi, göreve yeni başlayan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gültepe’ye nezaket ziyaretinde bulunarak yeni dönemde başarı dileklerini iletti. İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan başkanlığındaki heyette İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları İrfan Özhamaratlı ve Sadık Ayhan Saruhan, Yönetim Kurulu Üyeleri Kemal Akar, Mustafa Tacir, Cemal Keleş, Vehbi Canpolat ve İSO Genel Sekreteri Haktan Akın bulundu.

TİM Başkanı Mustafa Gültepe ev sahipliğinde gerçekleşen ve TİM Genel Sekreteri Bilal Bedir‘in bulunduğu, dostane bir atmosferde gerçekleşen ziyarette, Türkiye ve dünyadaki ekonomi gündemine ilişkin sohbet edilirken, özellikle kurumlar arası iş birliğinin artırılması noktasında yapılabilecekler konusunda fikir alışverişi yapıldı.

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan ziyaret sırasında yaptığı konuşmada şu sözleri söyledi:

“Sizi öncelikle yeni görevinizden dolayı kutluyor ve başarılı bir görev dönemi geçirmenizi diliyorum. Hayırlı olsun. Buraya kardeş bir kurumumuzu ziyarete gelmiş bulunuyoruz. Yeni dönemin birlikte çalışma, birlikte üretme noktasında; kurumlar arası verimli iş birliklerine vesile olacağını düşünüyorum. Biz üreteceğiz, biz yatırım yapacağız, ihracatçımız ihracat yapacak ve hedefleri tutturacağız. Her dönemin kendine özgü zorlukları vardır ama güçlü birikiminiz ile bu zorlukları aşacağınıza inanıyoruz.

İSO olarak, gerçekleştireceğiniz tüm çalışmalara yer, zaman ve katkı sunacağımızı bilmenizi isteriz. Kurumsal tecrübelerimiz o kadar güçlü ki, bunları ne kadar kullanabilirsek, o kadar doğru noktalara ulaşabiliriz. Mesleki eğitim, dijitalleşme, sürdürülebilirlik son dönemlerde üzerinde en çok çalıştığımız konular ve bu konularda bir iş birliği ortamı oluşturmalıyız.

Sorunlarımız ve kaynaklarımız bir, önemli olan hep birlikte sorunları çözmek ve doğrularda buluşmak. Ülkemizde en önemli sorun kaynakları doğru kullanamamak. Bu nedenle her türlü kaynak seferberliğini birlikte yapabilirsek, ülkemiz ve ekonomimiz için çok faydalı işlere imza atmış olacağız.”

TİM Başkanı Mustafa Gültepe de İSO Yönetimi’nin gerçekleştirdiği ziyaret sırasında şu şekilde konuştu: “Yaşanan pandemi hepimizin kimyasını bozdu, bu nedenle geleceğe pek bakamadık. Şimdi o geleceğe bakma dönemi. Ekonominin tüm paydaşları olarak; kalkınmamız ve refahımız için güçlerimizi birleştirip en verimli şekilde kullanmalıyız. İSO’dan İTO ve DEİK’e kadar tüm bu kurumlar birbirine kilitli, her birinin yolu mutlaka diğeri ile kesişiyor. Hepimiz bir şekilde bu yapıların birer üyesiyiz. Ben İSO’nun üyesiyim, sizler de ihracatçı olarak TİM üyesisiniz. Birlikte üretirsek, birlikte yürürsek, ülkeye en büyük faydayı yapmış oluruz. Biz, vizyon ve misyon oluşturacak projeler üzerinde durmalıyız. TİM olarak 1200 kişilik kadromuz ile Türkiye için çalışıyoruz ve çalışacağız. Birliklerle, uyum içinde çalışmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. TİM, İSO, DEİK, İTO, Ticaret Borsası hep birlikte çok iyi çalışmalar yapabiliriz. Benim amacım burada İTO ve İSO başta olmak üzere tüm birliklerle birlikte beraberce bir şeyler yapabilmek.”