İSO Yönetimi, TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin ile Standardizasyon ve Uygunluk Çalışmalarını Görüştü

  • Diğer Haberler
tse-ziyaret-01

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Mahmut Sami Şahin, beraberinde TSE Marmara Bölge Koordinatörü Metahan Çalış ile birlikte İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetimini ziyaret etti. İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ev sahipliğinde, İSO genel merkezi binası Odakule’de gerçekleşen görüşmede İSO Meclis Başkanı Ender Yılmaz da bulundu. Kasım ayında gerçekleşen Oda seçimleri sonrasında nezaket niteliğindeki ziyarette Şahin, Bahçıvan’a ve İSO Yönetimine yeni çalışma dönemi için başarı dileklerinde bulundu.

Türkiye ve dünyada yaşanan güncel konuların görüşüldüğü ziyarette, TSE’nin standardizasyon ve uygunluk değerlendirme alanlarında yürüttüğü çalışmalar sayesinde Türk sanayisinin global pazarlarına erişiminin kolaylaştığına da değinildi. Türk sanayisinin uluslararası pazarlardaki rekabet gücünü artırması noktasında, TSE’nin çok kritik bir öneme sahip olduğuna vurgu yapıldı.

Görüşmede, sanayi üretiminin yüksek teknolojiye dayalı, sürdürülebilir ve yüksek katma değerli üretim gücünü yakalayabilmesi adına İSO üyelerinin TSE ile ilgili gelecek tüm sorularının cevaplandırılması için bir çalışmanın hayata geçirileceğine değinildi. Bu bağlamda, Ayna Komitelerin’in yeniden gündeme alınarak katılımın özendirilmesi gerektiğinin de görüşüldüğü ziyarette, İSO ve TSE iş birliğinde hangi projelerin ve çalışmaların hayata geçirilebileceği üzerine fikir alışverişinde bulunuldu ve yeni dönemde iki kurum arasındaki iletişim güçlendirilmesinin önemine değinildi. Ayrıca ziyarette, TSE’nin faaliyetlerinin tanıtılması ve daha çok sanayiciye ulaşılabilmesi amacıyla İSO üyelerine açık bir toplantı düzenlenmesine karar verildi.