İSO’nun İstanbul Endüstriyel Tasarım Merkezi Projesine Bakan Mustafa Varank’tan Plaket

  • Diğer Haberler
endustriyel-tasarim-dulu-01

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin finansal iş birliğiyle gerçekleştirilen, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın yürütücüsü olduğu Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında "Etkisi ve Ötesi" temasıyla "Tecrübe Paylaşımı ve Ağ Oluşturma Etkinliği" 18-19 Kasım tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte, İstanbul Sanayi Odası (İSO), IDEA4ISTANBUL (Istanbul Endüstriyel Tasarım Merkezi) Projesi ile plaket aldı. IPA Rekabetçi Sektörler Programı faydalanıcılarına Bakan Mustafa Varank tarafından verilen plaketi, İSO adına Yönetim Kurulu Üyesi (Sayman) Bekir Yelken aldı.

İstanbul Sanayi Odası bu proje kapsamında İstanbul ve komşusu olan şehirlerde endüstriyel tasarım ekosistemini güçlendirmek amacıyla IDEA4ISTANBUL Endüstriyel Tasarım Merkezi’ni kuracak. Yenilikçi, yüksek katma değerli ve küresel ölçekte rekabetçi ürünlerin yaratılmasına destek olmayı hedefleyen IDEA4ISTANBUL, imalat ve endüstriyel tasarım asındaki ilişkiyi güçlendirerek tasarımın ulusal ekonomiye katkısını artıracak bir vizyon sunmayı planlıyor. Merkezin girişimciler, üniversite-sanayi ilişkileri, yeni ürün ve hizmetler, gelecekteki yatırımlar ve Ar-Ge çalışmaları, yeni iş birlikleri ve organizasyon modelleri gibi birçok öğe üzerinde geniş bir etkiye sahip olması bekleniyor.

Girişimciliği de destekleyecek ve tasarım hizmetiyle yaratılan katma değeri artıracak olan IDEA4ISTANBUL'un, ürünlerin ekonomik değerini yükseltmesine, ürün geliştirme maliyetlerini düşürmesine ve Türkiye'de makine ve elektronik sektörlerinin hızlı büyümesine katkı sağlaması hedefleniyor.