İSO’nun, Piyasa Gözetim ve Denetimi (PGD) Sektörel İstişare Toplantısı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın da Katılımıyla Yapı Malzemeleri Sektörü İçin Yapıldı

  • Diğer Haberler
pgd-yapi-02

İstanbul Sanayi Odası (İSO), Piyasa Gözetim ve Denetimi (PGD) faaliyetlerinin etkinleştirilmesi amacıyla ilgili Bakanlıklar ile başlattığı sektörel istişare toplantılarına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Yapı Malzemeleri Sektörü alanında devam edildi. Video konferans yöntemiyle yapılan toplantı İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sadık Ayhan Saruhan’ın başkanlığında yapıldı. Toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdür Yardımcısı Atilla Erenler ve Bakanlık Yetkilileri, İSO Meclis Başkan Yardımcısı Serdar Urfalılar, Gümrük ve Dış Ticaret, İç Ticaret ve PGD Meclis Çalışma Grubu Başkanı Gökhan Turhan ve Çalışma Grubu üyeleri, ilgili Meclis ve Meslek Komitesi üyeleri ile sektör derneklerinin temsilcileri katıldı.


İSO Yönetim Kurulu
Başkan Yardımcısı
Sadık Ayhan Saruhan

Toplantının açılış konuşmasını yapan İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sadık Ayhan Saruhan, İSO Yönetim Kurulu’nun PGD faaliyetlerinin etkinleştirilmesine verdiği önem çerçevesinde gerçekleştirilen istişare toplantılarıyla PGD faaliyetlerinin etkinliğinin artacağına yürekten inandığını belirterek, karşılıklı fikir alışverişine olanak sağlayan ve bugüne kadar yapılan toplantılarla çok geniş bir sektörü içene alan bu toplantıların çok büyük önem taşıdığını ifade etti. 


Gümrük ve Dış Ticaret,
İç Ticaret ve PGD Meclis
Çalışma Grubu Başkanı
Gökhan Turhan

Gümrük ve Dış Ticaret, İç Ticaret ve PGD Meclis Çalışma Grubu Başkanı Gökhan Turhan ise; PGD faaliyetlerinin sanayicimizin haksız rekabetle karşı karşıya kalmaması için çok önemli olduğunu, denetim faaliyetlerinin iki sac ayağı olan gümrük denetimleri ile PGD faaliyetlerinin eşgüdüm içerisinde gerçekleştirilmesi gerektiğini belirtti.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı
Mesleki Hizmetler
Genel Müdür Yardımcısı
Atilla Erenler

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdür Yardımcısı Atilla Erenler yaptığı konuşmasında, Türkiye’de PGD faaliyetlerinin ağırlık olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda olmak üzere dokuz ayrı kamu kuruluşu tarafından gerçekleştirildiğini, yapı malzemeleri sektöründe de denetim faaliyetlerinden Bakanlıklarının sorumlu olduğunu, genellikle senede 20 bin civarında denetim yapıldığını, pandemi süreci ile bu sayının azaldığını ancak bu yıl yine bu sayılara ulaşmak istediklerini ifade etti. 

Toplantıda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilerince, toplantı konusu sektörlere yönelik PGD faaliyetleri ve denetimleri ile yapı sektörüne yönelik mevzuat ve uygulamalar hakkında sunumlar yapıldı. Toplantıda katılımcıların soru, görüş ve önerileri yetkililere aktarılırken yetkililer de gelen sorulara yanıt verdi.