İSO’nun, Sanayinin 70 Yıllık Tarihini Anlatan Fotoğraf Sergisi Odakule'de...

  • Diğer Haberler
70yil-foto-sergisi-01

İstanbul Sanayi Odası (İSO), tarihi Odakule pasajını 70. kuruluş yılında açık hava sergi alanına dönüştürdü. İSO’nun, kurulduğu 1952 yılından bu yana siyaset ve iş dünyasından ünlü simaların odayı ziyaret ettikleri anları günümüze taşıdığı yaklaşık 200 parçadan oluşan fotoğraf sergisi ziyaretçilerle buluşacak. Odakule Pasajı’ndan ve önünden geçerken izlenebilecek olan serginin bir kısmı da Odakule’nin içerisinde olacak.

Bahçıvan: “70 yılda biriktirdiğimiz anılarımızı paylaşıyoruz”

Sergi hakkında konuşan İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan şunları söyledi: “Bu sergiiyle; Türkiye’nin en büyük ve en etkili sanayi odası olarak 70 yılda biriktirdiğimiz anılarımızın en azından küçük bir bölümünü kamuoyu ile paylaşmış oluyoruz. Bunu sadece üyelerimize değil tarihe karşı da sorumluluğumuz olarak düşünüyoruz. 70. Yıl kapsamında yapacaklarımız bu fotoğraflarla sınırlı olmayacak. Önümüzdeki aylarda arşivimizde yer alan birbirinden değerli tarihi fotoğraflarımızı da gün yüzüne çıkararak, sanayi mirasımızın bu değerli hazinesini genç kuşaklarla buluşturmaya devam edeceğiz.”

27 Nisan’da katıldığı İSO Meclisi toplantısına gelirken Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin de incelediği İSO 70. Yıl fotoğraf sergisini görmek isteyenler İSO Odakule Pasajı’ndan geçerken öncelikle altı tarihi fotoğrafı izleyebilecekler. Bu fotoğraflardan ilki Dönemin Başbakanı İsmet İnönü’ün, İSO’nun 1962 yılında düzenlediği ‘’Sanayinin Sorunları’’ toplantısını gösteriyor. 1960’lı yılların sonlarında, 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın İSO’daki bir toplantıda sanayicilere kürsüden seslenişi, Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit’in 1978 yılında İSO’yu ziyareti, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in İSO Meclisinde konuşma fotoğrafı, İSO yönetiminin KKTC’de Rauf Denktaş’ı ziyareti, 11. Cumlurbaşkanı Abdullah Gül’ün bir İSO etkinliğindeki konuşması ve Günümüz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İSO Meslek Komitesi üyelerine yaptığı konuşma görüntüsü dış sergideki fotoğrafları oluşturuyor. İçerde ise yine İSO’nun tarihi anlarını gösteren çok sayıda fotoğraf yer alıyor.

Yeni fotoğraflarla yıl sonuna kadar devam edilecek olan sergide İSO tarihinden yaklaşık 200 fotoğraf ziyaretçilerle buluşacak.