İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve CHP İBB Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Sanayi Odası Yönetimini Odakule’de Ziyaret Etti

  • Diğer Haberler
imamoglu_ziyaret_manset

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) ve CHP İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetimini ziyaret etti. İSO genel merkezi binası Odakule’de gerçekleşen ziyarette İmamoğlu’na İBB Başkan Danışmanı ve aynı zamanda İSO Meclis Üyesi de olan Mehmet Çakılcıoğlu, İBB Başkan Danışmanı Ümit Öztürk, İBB Meclis Üyesi Nuri Aslan ile Emel Tığlı, CHP Beyoğlu Belediye Başkan adayı İnan Güney ve 2003-2007 yılları arasında CHP İstanbul İl Sekreteri ve İl Başkanvekili görevini yürütmüş olan Ali Muhittin Tığlı da eşlik etti.

İSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve İSO Meclis Başkanlık Divanı Üyeleri’nin bulunduğu ziyarette dünyanın en önemli metropollerinden olan İstanbul’un güncel ekonomik ve sosyal konuları üzerine değerlendirme ve fikir alışverişi yapıldı. Görüşmede sanayi ve üretim alanındaki gelişmeler, istihdam olanakları ve sürdürülebilir kalkınma hedefleri üzerine de istişarelerde bulunuldu.

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ve İSO Meclis Başkanı Ender Yılmaz tarafından karşılanan İmamoğlu’nun ziyaretinde İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları İrfan Özhamaratlı ile Cemal Keleş, İSO Yönetim Kurulu Üyeleri Sultan Tepe (Sayman), Kemal Akar, Celal Kaya, Hüseyin Çetin, Dr. Faruk Sarı, Murat Çökmez ve İSO Meclis Başkan Yardımcıları Yüksel Özyurt ile Meclis Başkanlık Divanı Katip Üyesi Koray Yavuz yer aldı. Yapılan nezaket ziyaretinin ardından çıkışta gazetecilere kısa birer açıklama da yapıldı.

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ziyaretle ilgili olarak şunları söyledi:

“İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu, bugün İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanlık Divanımıza çok nazik bir ziyarette bulundu. Kendileriyle geçirmiş olduğumuz 5 senelik görev süresince birlikte görev aldığımız İstanbul Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi olarak da farklı konu başlıklarında İstanbulumuz için, sanayimiz için, üretim hayatımız için, çalışma, hayatımız için ve çalışanlarımız için mesaimiz gelişti. Ben bu dönem zarfında sanayimize ve Odamıza göstermiş olduğu yakınlıktan dolayı sayın Başkana teşekkür ediyorum. 5 sene çabuk geçiyor ve sayın Başkan şimdi yeni bir dönemim hazırlığı içerisinde. Yeni dönemle ilgili bugün kendileri geleceğe dönük İstanbulumuzla ve İstanbulumuzun sanayisi ile ilgili fikirlerini ve geleceğe dönük projelerini bizimle paylaşma nezaketinde bulundu. Bizler de ülkemizin ve dünyanın marka şehri olan İstanbulumuzun geleceğe dönük fikirleri sanayi ile olan birlikteliğine yönelik düşüncelerimizi kendilerine anlatma fırsatı bulduk. Sayın Başkana bugün nazik ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Yeni dönem çalışmalarımın şehrimiz için, ülkemiz için ve kendiler için hayırlı olmasını temin ediyorum.“

İBB Başkanı ve CHP İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu da ziyarete ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

“Güzel bir buluşma oldu. İstanbul’da 5 yıllık dönem biter ve yeni bir dönem başlar. 5 yıl önce yine İstanbul Sanayi Odası’na Belediye Başkanı adayı olarak düşüncelerimizi, fikirlerimizi, projelerimizi paylaşmak için gelmiştim. Bugün de gelecek vizyonumuz üzerine de sohbet ettik. İstanbul kenti düzenli bir gelişmeye muhtaç, İstanbul kenti korunmaya muhtaç. İstanbul kenti problemleri büyüten değil, problemleri azaltan ve mutlu, huzurlu bir şehre dönüşmesi gereken bir kent. İstanbul bir yönüyle gelişimi sağlayan ve bir yönde de dünya ölçeğinde vizyon ortaya koyan bir kent olmalı. Elbette bunun en önemli hatlarından biri üretim. Çünkü İstanbul aynı zamanda Türkiyemizin de önemli bir sanayi gücü. “Bu sanayi gücünün gelecekteki evreleri neler olmalı? Bunlar nasıl yönetilmeli? nasıl bir sürece taşınmalı?” Hususu üzerinden kısa bilgilerle karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Sanayicinin kıymetini biliyoruz. Üreten insanların kıymetini biliyoruz. Sanayinin geliştirilmesi noktasında aynı şekilde sanayi ve iş gücü diyaloğunun iyi bir biçimde planlanması gerektiği üzerinde durduk ki, bu konuda bölgesel istihdam ofislerimiz olsun farklı çalışmalarımızın nasıl bu 5 yılda geliştiğinden bahsettik. Bu bağlamda ben her daim 5 yıl boyunca İstanbul Sanayi Odası’nın gerçekten nitelikli demokrat ve şeffaf bilgi akışı sağlanması yönündeki tavrını yürekten tebrik ve teşekkür ediyorum.”