İstanbul İl Millî Eğitim Müdürü Yazıcı, İSO Başkanı Bahçıvan’ı Ziyaret Etti

milli-eigitm-muduru-ziyaret-01

İstanbul İl Millî Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ı ziyaret etti. İSO genel merkez binası Odakule’de gerçekleşen ve bir nezaket niteliği taşıyan ziyarette İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı da bulundu. Yazıcı, İSO Başkanı Bahçıvan’a ve İSO Yönetimine yeni dönem için başarı dileklerinde bulundu.

Türkiye’de ve dünyada yaşanan güncel konuların görüşüldüğü ziyarette, 2019 yılında hayata geçirilen ve İSO’nun Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) ile iş birliği içerisinde olduğu, Mesleki Eğitim İşbirliği Projesi (MEİP) kapsamında bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunuldu. Yürütülen çalışmalar neticesinde mesleki eğitim alanında önemli bir başarı elde edildiğine değinilen görüşmede, meslek liseli öğrencilerin yüksek öğretim sınavlarında elde ettiği başarılara vurgu yapıldı. İSO ve Bakanlık iş birliğinde elde edilen başarılara rağmen, mesleki eğitim alanında hala atılması gereken adımlar olduğunun altı çizildi. Görüşmede, yeni dönemde sanayicilerin nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılamak adına İSO ve MEB ortaklığında ne tür yeni projelerin hayata geçirilebileceğine dair karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.