İstanbul İş Dünyası Temsilcileri, Terör Saldırısında Yaşamını Yitirenleri İstiklal Caddesi'nde Andı

  • Diğer Haberler
istiklal-anmasi-01

Taksim İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım Pazar günü 6 kişinin yaşamını yitirdiği, 81 kişinin yaralandığı terör saldırısında hayatını kaybedenler, İstanbul iş dünyası temsilcileri tarafından olay yerine bırakılan karanfiller ile anıldı.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Ali Kopuz, İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri (İMEAK) Deniz Ticaret Odası Başkanı Tamer Kıran ile İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) Başkanı Faik Yılmaz, olay yerine karanfil bırakırken hayatını kaybedenler için dua ettiler, yakınlarına sabır ve baş sağlığı, yaralılara da acil şifa dileklerinde bulundular.


İSO Başkanı Erdal Bahçıvan

Anma sırasında gazetecilere kısa bir açıklama yapan İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, hain terör eyleminde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, halen tedavisi süren yaralılara acil şifa dileklerinde bulunurken, Türk toplumunun her daim olduğu gibi bu terör hadisesinde de birlik ve bütünlük içinde olduğunu dosta, düşmana, tüm dünyaya gösterdiğini söyledi. Bahçıvan özetle şöyle dedi: “Bu eylemleri gerçekleştirmek isteyenlerin temel amacı toplumun huzurunu, toplumun yaşantısını, ekonomik aktiviteyi durdurmak ama hepiniz görüyorsunuz ki dimdik ayaktayız, ekonomi olarak da toplum olarak da halk olarak da bu tür çabalar bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da amaçlarına ulaşamayacak ve işlevsiz kalacaktır. Bu tür örgütlerin arkasında olan, terörün arkasında olan herkesin de bu olaylardan ders çıkarması lazım asla ve asla Türkiye’yi bu tür olaylarla kimse durduramaz, kimse susturamaz.”


İTO Başkanı Şekib Avdagiç

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç de kısa açıklamasında şunları söyledi: “Bugün burada hep beraber terörü lanetliyoruz bu terör sürecini içinde olan herkesi kınıyoruz. Biz iş dünyası olarak bugüne kadar olduğu gibi yine tek yumruk, tek birlik içinde olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Bu süreç içinde devletimizin yanındayız, güvenlik güçlerimizin yanındayız, aziz milletimizin yanındayız inşallah bundan sonra ülkemizin böyle menfur olaylar yaşamamasını diliyoruz. Bu olaylara destek olan, bu olaylara karşı çıkmayan herkesi de şiddetle kınıyoruz, lanetliyoruz. İçimizde dışımızda, yurt içinde, yurt dışında bu olayları lanetleme cesaretini gösteremeyenleri de şiddetle kınıyoruz. Toplumun bütün kesimleri olarak terörün karşısında olmamız gerektiğini bir kez daha ifade ediyoruz”.


İSTİB Başkanı Ali Kopuz

İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz ise konuşmasında şunlara değindi: “PKK terör örgütünün burada yaptığı ve Türkiye’de yaptığı son eylem değil. Bu zaman kadar PKK’dan çektiğimiz kadar hiçbir yerden çekmedik. Bir kere daha belirtmek istiyorum çünkü bunu karşısında biz top yekûn, cesurca durmamız lazım.”


İMEAK Deniz Ticaret Odası
Başkanı Tamer Kıran

İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Tamer Kıran konuşmasında şunları söyledi: “Öncelikle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum, hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarına da başsağlığı diliyorum. Bu terör olayına sebep olanlara, buna vesile olanları, gerçekleştirenlerin hepsini lanetliyoruz.”


İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) Başkanı Faik Yılmaz da alanda şu açıklamayı yaptı: “Bu ülke teröre hiçbir zaman müsaade etmeyecek. Teröristleri kınıyorum. İş dünyası ve küçük-büyük esnaf, sanayiciler hep beraberiz, el eleyiz, kol kolayız daha büyüyeceğiz daha iyiye gideceğiz, ne yaparlarsa yapsınlar.”