İstanbul Sanayi Odası Helsinki'de Dünya Döngüsel Ekonomi Forumu’na Katıldı

  • Diğer Haberler
wcef-ekonomi-formu-01

İstanbul Sanayi Odası (İSO), “Doğa için Döngüsel Çözümler ve Ekonomi” temasıyla 30 Mayıs-2 Haziran 2023 tarihleri arasında Finlandiya’nın Helsinki şehrinde düzenlenen Dünya Döngüsel Ekonomi Forumu (WCEF) 2023 etkinliğine katıldı. İSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi ve Sürdürülebilirlik Platformu Başkanı Sultan Tepe’nin katıldığı etkinlikte dünyanın dört bir yanından döngüsel ekonomi konusunda çalışmalar yürüten iş dünyası liderleri, politika yapıcılar ve uzmanlar ile temaslarda bulunuldu.

İSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi ve Sürdürülebilirlik Platformu Başkanı Sultan Tepe Başkanlığındaki heyet, program çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti Helsinki Büyükelçisi Deniz Çakar’a da bir nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Büyükelçi ile gerçekleşen toplantıda Türkiye ve Finlandiya ilişkilerine dair güncel konular hakkında istişarede bulunuldu.

Büyükelçi ile İSO’nun sürdürülebilirlik alanındaki çalışmaları hakkında bilgilerin paylaşıldığı ziyarette önümüzdeki dönemde üretim ve tüketimde yaşanacak dönüşümler üzerinde duruldu. Toplantıda, Avrupa Birliği’nin (AB) Türkiye için önemli pazar olduğu belirtilerek Avrupa Yeşil Mutabakatı’na uyum sürecinde Finlandiya’daki sürdürülebilirlik odaklı firmalar ile iş birlikleri kurulmasının gerekliliği dile getirildi.

İSO heyeti, Helsinki seyahati kapsamında Business Finland iş birliğinde gerçekleştirdiği firma ziyaretlerinde döngüsel ekonomi odaklı teknolojik gelişmeleri ve uygulamalarını da yerinde inceleme fırsatı elde etti.