İstanbul Sanayi Odası (İSO), Dünya İmalat PMI Gelişmeleri-Şubat 2021 Raporunu Açıkladı

dunyda-pmı-manset-02

İstanbul Sanayi Odası (İSO), bu yıl hazırlamaya başladığı “Dünya İmalat PMI Gelişmeleri” ile ilgili Şubat raporunu açıkladı. Şubat’ta 53,9 olarak ölçülen Küresel İmalat Sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi® (PMI), önceki aya göre 0,3 puan artışla dünya imalat sektöründe büyümenin hızlandığına işaret etti. Ocak’ta 54,4 olarak ölçülen ve Şubat başında açıklanan İstanbul Sanayi Odası Türkiye İmalat PMI Şubat endeksi ise 51,7 seviyesinde gerçekleşti. Önceki aya göre yaşanan ivme kaybına rağmen faaliyet koşullarında iyileşme trendi 9 aya ulaştı. Türkiye’nin en önemli ihracat pazarlarının yer aldığı Euro Bölgesi’nde İmalat PMI endeksi de Şubat’ta aylık 3,1 puan artışla son üç yılın en yüksek değeri olan 57,9 olarak gerçekleşti. Raporun özet bilgileri şöyle:

Dünyada İmalat PMI Gelişmeleri (Şubat) Attach