İstanbul Sanayi Odası (İSO), Dünyadaki İmalat PMI Gelişmeleri ile İlgili Kasım 2022 Raporunu Yayınladı

kuresel-PMI-kasim2022-01

İstanbul Sanayi Odası (İSO), dünyadaki Küresel İmalat Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) gelişmeleri ile ilgili Kasım 2022 raporunu yayınladı. Küresel PMI kasım ayında 0,6 puan düşüşle son 29 ayın en düşük değeri olan 48,8'e geriledi. Yeni siparişlerde beşinci aya ulaşan zayıflama, uluslararası ticaretteki gerileme ve yüksek maliyetler imalat sektörünü olumsuz etkiledi. Üretimdeki daralma bir önceki aya göre hızlandı. İmalat PMI hesaplanan 31 ulusal ekonomiden 23'ünde imalat sanayiinin faaliyet koşulları kötüleşti. Öte yandan 23 ülkeden 12'sinde bozulma, önceki aya göre daha hafif seyretti.

Raporun ayrıntıları şöyle:

Dünyada İmalat PMI Gelişmeleri (Kasım 2022) Attach