İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu ile Bir Araya Geldi

  • Diğer Haberler
itu_ziyaret_manset_02

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu’yu ziyaret etti. İTÜ Maslak Yerleşkesinde gerçekleşen görüşmede İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı ve İSO Genel Sekreteri Haktan Akın da bulundu.

İTÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Deniz, Prof. Dr. Şule Itır Satoğlu, Prof. Dr. Lütfiye Durak Ata ve Prof. Dr. Mustafa Kumral’ın da yer aldığı ziyarette iki kurum arasında uzun yıllara dayanan ve üniversite sanayi iş birliği ekseninde devam eden güçlü iş birliğinin sonuçları hakkında değerlendirmeler yapıldı. Bu iletişim ve iş birliğinin daha da geliştirilerek pekiştirilmesi adına önümüzdeki dönemde neler yapılabileceğini ilişken fikir alışverişinin yapıldığı görüşmede; İstanbul'un sanayi ve teknoloji alanındaki potansiyelini artırmak, yeni nesil ve sürdürülebilir sanayi anlayışının yaygınlaştırılması adına gerçekleştirilebilecek projeler üzerinde duruldu. Üniversite-sanayi arasındaki güçlü iş birliğinin hem inovasyon ile teknolojik gelişmelerin önünü açacağı ve hem de endüstrinin ihtiyacına uygun nitelikli profesyonellerin yetişmesine olanak sağladığı konusunda fikir birliğine varılırken, bu alanda atılacak ortak adımların neler olabileceği değerlendirildi.