İstanbul Sanayı Odası Meclis Üyeleri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde

  • Diğer Haberler
kıbrıs_web_manset

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclis Üyeleri, İSO Meclisi Başkanlık Divanı ve İSO Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) bir seyahat yapıyor. Geçen mart ayında KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın İSO’ya yaptığı bir nezaket ziyareti sonrasında Geleneksel İSO Meclis Gezileri’ni, bu yıl KKTC’ye yapma kararı alan İSO Yönetimi, üç gün sürecek ve bir grup gazetecinin de bulunduğu gezide bazı ziyaretlerde bulunacak… 

İSO Meclis Başkanı Ender Yılmaz ve İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan eşliğinde İSO Meclis Üyeleri, seyahatin ilk gününde Girne Çıkartma Plajı ile Karaoğlanoğlu Şehitliği'ni ziyaret etti. Şehitliğe bir çelenk bırakılarak saygı duruşunda bulunuldu. İSO Meclis gezisi boyunca KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC Başbakanı Ünal Üstel, KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu ve KKTC Türkiye Büyükelçisi Metin Feyzioğlu ziyaret edilecek.

İSO Meclis Üyeleri, Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) ve Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) ile ortak toplantı yaparak, karşılıklı iş ve yatırım fırsatlarını konuşacak. Gezi boyunca Türkiye ve KKTC arasındaki ekonomi bağının yeni yatırımlar ve ticaret alanları ile daha da kuvvetlenmesi için istişarelerde bulunulacak.