İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, Beraberinde Rektör Yardımcıları ile İSO Yönetimini Ziyaret Etti

  • Diğer Haberler
itu-rektoru-ziyaret-01

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, beraberinde, İTÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bülent Güloğlu, Prof. Dr. Şule Itır Satoğlu ve Prof. Dr. Lütfiye Durak Ata ile birlikte İSO yönetimini ziyaret etti. İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette İSO Meclis Başkanı Ender Yılmaz ve İSO Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Faruk Sarı da yer aldı.

İSO genel merkezi Odakule binasında gerçekleşen ve bir nezaket ziyareti niteliğindeki görüşmede, İTÜ Rektörü Koyuncu İSO Yönetimine yeni çalışma dönemi için başarı dileklerinde bulundu.

İki kurum arasında İTÜ Çekirdek üzerinden sürmekte olan verimli iş birliğinin de gündeme geldiği ziyarette bu iş birliğinin farklı ve daha ileri projelerle devamına mutabık kalındı. Türkiye’de ve dünyada yaşanan güncel ekonomik ve sosyal gelişmelerin değerlendirildiği görüşmede, üniversite-sanayi iş birliği çalışmaları da gündeme geldi. Ziyarette iyi eğitim almış teknik üniversite mezunu kalifiye gençlerin, Türkiye ekonomisinin yüksek katma değerli ve teknolojiye dayalı üretim kapasitesini artıracak en önemli etken olduğuna vurgu yapıldı. Bu bağlamda, başta İstanbul olmak üzere tüm Türkiye’de hayata geçirilecek yeni üniversite-sanayi iş birliği projelerinin bu sürece çok daha güçlü bir ivme kazandıracağına değinildi.

2015 yılından itibaren İSO’nun ana paydaşı olduğu, girişimcileri ve iş dünyasını bir araya getirerek, girişimcilik ekosistemini zenginleştirmeyi hedefleyen İTÜ Çekirdek Bigbang projesinde bugüne kadar elde edilen başarının da değerlendirildiği görüşmede, Bigbang projesine benzer yeni iş birliklerinin neler olabileceği üzerine karşılıklı fikir alışverişlerinde bulunuldu.