İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu İSO Başkanı Bahçıvan’ı Ziyaret Etti

  • Diğer Haberler
ithib-yk-ziyareti-01

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Yönetim Kurulu, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan’ı ziyaret etti. İSO’nun merkezi Odakule’de gerçekleşen İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı’nın da bulunduğu ziyarette, İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz’e, İTHİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şişman ile aynı zamanda İSO Yönetim Kurulu Üyesi de olan İTHİB Yönetim Kurulu Üyeleri Sultan Tepe ile Vehbi Canpolat da eşlik etti.

Türkiye ve dünya ekonomik gündemine ve olası gelişmelere yönelik beklenti ve değerlendirmelerin yapıldığı ziyarette özellikle tekstil hammaddeleri ile ilgili dünyada yaşanan sıkıntılar ve bunun Türkiye’ye etkileri hakkında fikir alışverişi yapıldı. Pamuk ipliği konusunda dünyada hammadde sıkıntısının had safhalarda dolaştığı bu dönemde Türkiye’nin özellikle sahip olduğu pamuk üretimi potansiyelini en yüksek düzeyde gerçekleştirmesi gerektiğinin üzerinde duruldu. Bunun için üreticiye gerekli olan motivasyonun sağlanmasına değinildi.

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği’nin (İTHİB) üniversitelerdeki tekstil mühendisliklerine yönelik destek projesinin ardından şimdi de İstanbul’da ağırlıklı olarak tekstil hammaddeleri alanında eğitim verecek olan bir meslek lisesi oluşturma projesinin de gündeme geldiği ziyarette, İSO Başkanı Bahçıvan, bu konuda yıllardır bir misyon üstlendiklerini ve çok başarılı projeleri hayata geçirerek meslek liselerini hak ettikleri saygınlığa taşıma noktasında epeyce yol aldıklarını söyleyerek İTHİB’nin bu projesine desteklerinin tam olacağını dile getirdi. İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz de sektörün böyle bir meslek lisesine çok ihtiyaç duyduğunu söyleyerek, bunu sektöre kazandıracaklarını, yaptıkları çalışmalarda İSO’nun bilgi birikimi ve desteğini yanlarında hissetmelerinin çok önemli olduğunu söyleyerek, projeye sahip çıktıkları için İSO yönetimine teşekkür etti.