İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Atilla Dikbaş, İSO Başkanı Erdal Bahçıvan’a Nezaket Ziyaretinde Bulundu

itü-rektörü-ziyaret

İTÜ ARI Teknokent yeni Genel Müdürü Prof. Dr. Atilla Dikbaş, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’a nezaket ziyaretinde bulundu. İSO’nun İTÜ ile başta İTÜ Çekirdek olmak üzere yürüttüğü işbirliği projelerinin konuşulduğu ziyarette, özellikle üniversite sanayi işbirliği üzerinde duruldu. Sanayide teknoloji, kalite ve verimliliğin artırılabilmesi için akademi dünyası ile sanayi kesiminin yakın bir işbirliği içinde olunması gerektiği dile getirilirken, bu bağlamda İSO ve İTÜ’nün bugüne kadar gerçekleştirdikleri projeler değerlendirildi. Görüşmede Türkiye’nin güçlü bir sanayi ülkesi olması yolunda üniversite sanayi işbirliklerinden doğacak sinerjinin, sanayi üretimindeki katma değeri de arttıracağına vurgu yapıldı. İSO’nun İTÜ Çekirdek ile birlikte yıllardır yürüttüğü projelerin geliştirilmesi ve yeni projelerin ortaya çıkarılması için iki kurum arasında sürmekte olan verimli işbirliğinin sürmesi konusunda mutabık kalındı.