İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Buğra Kavuncu, İstanbul Sanayi Odası Yönetimini Ziyaret Etti

  • Diğer Haberler
iyi_parti_manset_03

İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Buğra Kavuncu, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetimini ziyaret etti. İSO genel merkez binası Odakule’de gerçekleşen görüşme de Kavuncu’ya İYİ Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Alper Akdoğan, İYİ Parti Teşkilat Koordinatörleri Ceren Yılmaz ve Yunus Emre Seydanlıoğlu ile İYİ Parti Gaziosmanpaşa Belediye Başkan adayı Erhan Özkan, İYİ Parti Beyoğlu Belediye Başkan adayı İsmail Hakkı Çavuşuoğlu ve İYİ Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Mümin Günler de eşlik etti.

İSO Yönetim Kurulu Üyeleri'nin bulunduğu ziyarette Türkiye'nin en önemli ekonomik merkezi olan İstanbul'un sanayi ve ekonomik potansiyeli üzerine değerlendirmeler ve fikir alışverişinde bulunuldu.

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan tarafından karşılanan Kavuncu’nun ziyaretinde İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları İrfan Özhamaratlı ve Cemal Keleş, İSO Yönetim Kurulu Üyeleri Kemal Akar, Celal Kaya ve Hüseyin Çetin yer aldı. Yapılan nezaket ziyaretinin ardından çıkışta gazetecilere kısa birer açıklama da yapıldı.

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, ziyarete ilişkin şunları söyledi:

“İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı aynı zamansa İstanbul Milletvekilimiz sayın Buğra Kavuncu’yu ve yakın çalışma arkadaşlarını bugün İSO Yönetim Kurulu olarak kabul ettik. Öncelikle nazik ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Çıkmış oldukları bu adaylık yolculuğunda başarılar diliyoruz.

İstanbul bizler için çok kıymetli, İstanbulumuzun kendine özgü sorunları var, beklentileri var ve sanayi de bunların en önemlilerinden bir tanesi. İstanbul birçok özelliği ve değeriyle geçmişten geleceğe dönük hedef oluşturuluyorsa sanayi de İstanbul için önemli konuların başında geliyor. Bugün kendileriyle İstanbul’un hem bugününü hem de geleceğe dönük gitmesi gereken noktaları ve İstanbul’a daha fazla nasıl değer katılabilir, İstanbulumuzun sorunlarının çözümünde ne gibi fırsatlar yaratılabilir bunların üzerinde istişarelerde bulunduk. Bu nazik ziyaretlerinden dolayı kendilerine ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Çıktıkları bu yolda başarılar diliyorum.”

İYİ Parti İBB Başkan adayı Buğra Kavuncu da İSO’ya gerçekleştirdiği ziyaretle ilgili şunları söyledi:

“Kampanya çalışmalarımız bünyesinde sadece Sanayi Odası değil Ticaret Odası ve İstanbul’daki birçok Odayı ve meslek grubunu ziyaret ettik.

İSO benim için ayrı bir anlam taşıyor. Benim de geçmişte sanayici olarak İstanbul’da yaklaşık 10 yıl çok büyük sanayi kuruluşlarına yöneticilik yapmış olmamdan dolayı o dönemde başlayan bir hukukumuz ve diyaloğumuz var. Onun için sanayicinin ne beklediğini ve ne arzu ettiğini bilen bir kişi olarak da istişarelerde bulunduk. İstanbul Belediye Başkanlığı dönemimizde sanayi ve sanayicimizle ilgili neler yapacağımıza ilişkin projelerimizi anlattık. Sanayinin paydaşı olarak sanayi ile alakalı birçok konuda iyileştirme yapmanız lazım. Lojistik dediğiniz zaman sanayiyi ilgilendirir, depreme karşı önlem dediğinizde sanayiyi yine ilgilendirir ki İstanbul için bu çok önemli. Türk sanayisinin toplandığı, verginin, istihdamın büyük kısmı İstanbul’da bulunuyor. Bu deprem riskinin bertaraf edilmesinin can kaybının önüne geçmekle beraber ekonomiyi de hayatta tutmak için önemli olduğunu görüyoruz. Bu konuda Sigorta yaptırmanın ne kadar önemli olduğu üzerinde de durduk. Erdal Beye ve İSO Yönetim Kurulu’na teşekkür ediyorum. ”