Kosova İş Adamları Birliği Heyeti İstanbul Sanayi Odası’nı Ziyaret Etti

  • Diğer Haberler
kosova-heyeti-ziyaret-02

İstanbul Sanayi Odası (İSO), Türkiye’de temaslarda bulunan ve başkanlığını Kosova İş Adamları Birliği Başkanı Agim Shamimi’nin yaptığı Kosovalı iş adamları heyetini ağırladı. İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı’nın ev sahipliğinde İSO ana binada gerçekleşen buluşmada Kosova İşadamları Birliği Başkan Yardımcısı Suat Berisha ve Genel Sekreteri Lumnije Ajdini ile Kosovalı gazeteciler de yer aldı.

İSO’nun yapısı, faaliyetleri ve üyelerinin Türkiye ekonomisine katkısı hakkında bilgi veren Özhamaratlı, Kosova’nın Türkiye için çok önemli olduğunu, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için katkıda bulunmaya hazır olduklarını söyledi.

Kosova’daki ticaret ve yatırım fırsatlarını İSO üyesi firmalara anlatmak üzere İSO Sanayi dergisinin Aralık sayısında Kosova’nın özel olarak işlendiğine dikkat çeken İrfan Özhamaratlı, 2017 yılı iş planı dahilinde Kosova’yı tanıtıcı bir seminer de düzenlenebileceğini sözlerine ekledi.

Kosova İş Adamları Birliği’nin Kosova’da iş dünyasını temsil eden dört büyük sivil toplum kuruluşu arasında yer aldığını belirten Shamimi ise Kosova’nın ithalatından yüzde 16 oranında pay alan Sırbistan yerine Türkiye’den yapılan ithalatı geliştirmeye büyük önem verdiklerini söyledi. Shamimi, bu amaçla Kosova ve Türkiye arasında imzalanan, ancak Kosova Meclisi tarafından onaylanmadığı için yürürlüğe giremeyen Serbest Ticaret Anlaşması’na işlerlik kazandırmak için çalışmalarının sürdüğünü dile getirdi.

Türkiye’nin Kosova’da en büyük yatırımcı olduğuna değinen Shamimi, Kosova’da devam eden demir yolu projesi ile turizm, madenler ve telekomünikasyon alanlarındaki özelleştirmeler için büyük Türk firmalarının talip olmasını beklediklerini ifade etti. Shamimi bu ihalelerden İSO’nun ve Türk yatırımcılarının da mutlaka haberdar edileceğini aktardı. Kosova’daki yatırım ortamı, vergi oranları, işçilik ücretleri hakkında detaylı bilgi paylaşan Shamimi, Kosova’da özellikle gıda, tekstil ve hazır giyim ve ayakkabı alanlarında yatırım fırsatları olduğuna işaret etti.