Letonya Büyükelçisi Pēteris Vaivars İSO Başkanı Erdal Bahçıvan’ı Ziyaret Etti

letonya-buyukelci-ziyaret-01

Letonya’nın Ankara Büyükelçisi Pēteris Vaivars ve Müsteşar Dita Putnaērgle, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ı Odakule’de ziyaret etti. Baltık bölgesinde dinamik bir ekonomiye sahip olan Letonya ile Türkiye arasındaki ekonomik iş birliği fırsatlarının değerlendirildiği toplantıda İSO’nun son dönemde yaptığı faaliyetler de ele alındı. İki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin ve karşılıklı yatırım fırsatlarının, sanayici ve girişimcilere anlatılması noktasında neler yapılabileceğine ilişkin fikir alışverişinin yapıldığı görüşmede, önümüzdeki dönemde bu konuda birlikte geliştirilebilecek projeler üzerinde duruldu. Buluşmada Türk ve Letonyalı üreticilerin hangi konularda birlikte adım atabilecekleri ve bu alanda hızlandırıcı hangi çalışmaların yapılabileceği konuşuldu. Bu bağlamda kurumlar arası iş birliği ve iletişimin daha da güçlendirilmesi ve İSO’nun birçok ülke için düzenlediği “Ülke Günü” etkinliklerinden birinin Letonya için de yapılması konusunda mutabık kalındı.