Macaristan Başkonsolosu Hendrich İSO Başkanı Bahçıvan’ı Ziyaret Etti

  • Diğer Haberler
macaristan-baskonsolos-ziyaret-01

Macaristan’ın İstanbul Başkonsolosu Balazs Hendrich, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’a nezaket ziyaretinde bulundu.

İSO’nun Beyoğlu Tepebaşı’ndaki ana binasında gerçekleşen ve Ticaret Ataşesi Zsofia Kakas ile ALX Hungary kuruluşunun Genel Müdürü Galip Yılmaz’ın da bulunduğu görüşmede Türk iş dünyasının Macaristan ile olan ekonomik ilişkileri ele alındı. Bu ilişkilerin karşılıklı olarak daha da geliştirilmesi noktasında neler yapılabileceği üzerinde duruldu. Görüşmede iki ülke arasında 2016 yılında turizm dahil yaklaşık 3 milyar dolar olarak gerçekleşen iş ve ticaret hacminin potansiyelin altında olduğu ve ilk aşamada 5 milyar dolara yükseltilmesi gerektiği dile getirildi.

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için yalnızca kısa vadeli planların değil, tüm yıla yayılan, uzun vadeli plan ve faaliyetlerin hayata geçirilmesinin önemine vurgu yaptı.

Türkiye’nin Macaristan için önemli ve stratejik bir ortak olduğunu belirten Macaristan İstanbul Başkonsolosu Hendrich, yıl içinde karşılıklı iş adamı heyeti ziyaretlerinin Türkiye ile Macaristan arasındaki ekonomik ilişkilerin gelişmesine önemli katkıda bulunacağını belirtti.