MEB, İSO ve Casper İş Birliğiyle MEM-Bilişim Teknolojileri Projesi Başlıyor

  • Diğer Haberler
meb-iso-casper-isbirligi-01

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) ve İstanbul Sanayi Odası (İSO) iş birliğiyle 2019 yılında başlatılan ve sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikte istihdamı sağlamak üzere hayata geçirilen Mesleki Eğitim İş Birliği Projesi (MEİP) kapsamında yeni bir adım daha atıldı. MEB, İSO ve Casper iş birliğiyle “İSO MEİP MEM Bilişim Teknolojileri İş Birliği Projesi” MEB Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy, İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ve Casper Bilgisayar Yönetim Kurulu Başkanı Altan Aras Fakılı tarafından imzalanan protokol ile hayata geçirildi.

Hayata geçirilen “Mesleki Eğitim Merkezleri (MEM) Bilişim Teknolojileri İş Birliği Projesi” kapsamında, bilişim teknolojileri odaklı mesleki eğitimin ve istihdamın artırılması amaçlanıyor. Şartları sağlayanlar 6 ay gibi kısa bir sürede bilişim teknolojileri gibi rekabetçi bir alanda meslek sahibi olma imkanına kavuşacak.

Eğitim Programı sonunda gerçekleştirilecek olan yetkinlik sınavı ve mülakatlarda başarı gösteren öğrenciler aranan eleman niteliklerine kavuşacak ve en önemlisi Casper’da doğrudan istihdam fırsatı yakalayacaklar.

Proje konsepti kapsamında yapılacak teorik ve uygulamalı eğitimlerle Mesleki Eğitim Merkezi öğrencilerine bilişim alanında nitelikli istihdamın kapılarının açılması ve sanayide bilişim alanında ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağının önemli bir kısmının karşılanması hedefleniyor. Benzer iş birlikleri için bir model oluşturan projenin önümüzdeki dönemde yeni iş birlikleriyle farklı alanlarda da yaygınlaştırılması planlanıyor.