Merter Sanayici ve İş Adamları Derneği (MESİAD) Yönetimi, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan’ı Ziyaret Ederek Merter'in Güncel Konularını Konuştu

  • Diğer Haberler
mesiad-yonetimi-ziyaret-02

Merter Sanayici ve İş Adamları Derneği (MESİAD) Yönetimi, MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Gürbüz Oruç ve beraberinde MESİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ufuk Muşlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri Muharrem İpek, Öner Aslan, Fikret Özkan, Ekrem Aydın, Mevlüt Çiçek, Nihat Doğan ve Genel Sekreter Nur Topaloğlu ile birlikte İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan’ı ziyaret etti. Aynı zamanda MESİAD üyesi de olan İSO Yönetim Kurulu Üyesi Vehbi Canpolat ve İSO Meclis Üyesi Ramazan Şerif Fırat’ın da eşlik ettiği heyet, İSO Başkanı Bahçıvan ile İSO Yönetimine yeni çalışma dönemi için tebrik ve başarı dileklerinde bulundu.

Görüşmede, Merter’in bir tekstil merkezine dönüşme süreci konuşulurken, bölgenin bugünkü durumu ve yaşanan son gelişmeler hakkında değerlendirmeler yapıldı. Ziyarette Merter’in geçmişten gelen marka değerinin daha da parlatılması için yapılabilecek etkinlik ve projeler konuşuldu. Merter’deki üretim yapısının esnekliğinin yarattığı avantajın, uluslararası rekabette çok iyi kullanılabileceğine değinildi.


İSO Başkanı Erdal Bahçıvan (Solda) ve
MESİAD Başkanı Gürbüz Oruç

Ziyarette Merter’in İstanbul ekosistemi içinde hem üretim hem istihdam ve hem de ticaret açısından yerinin çok önemli olduğuna dikkat çeken İSO Başkanı Erdal Bahçıvan şunları söyledi: “Artık çok genç, eğitimli bir neslin devreye girmekte olduğunu görüyorum. Eğitimli ve dil bilen bu genç potansiyeli çok iyi kullanmanız gerekiyor. Bölgenin marka değerinin yükseltilmesi noktasındaki heyecanınıza her türlü katkıyı vermek isteriz. Özellikle eğitim çalışmalarımıza dair bilgilendirerek sizleri de bu çalışmaların içine dahil edelim. Dijital eğitimden dış ticaret ve pazarlama eğitimlerine kadar sizlere katkı ve destek vermek isteriz. Özellikle mesleki eğitim kapsamında iş birliği ve katkı verdiğimiz meslek liselerine sizi de dahil edelim. Bizim yapmış olduğumuz tüm çalışmalarımızı tabana yayma adına güçlü bir iletişim köprüsü kuralım. Bizim zaten amacımız tabana yakın olmak ve sizler de buna köprü olabilirsiniz.”

MESİAD Başkanı Gürbüz Oruç da şunları söyledi: “Yeni yönetim olarak sizleri bir üst kuruluşumuz olarak görüyoruz. İletişimimizi güçlendirerek deneyimlerinizden yararlanmak ve faaliyetlerinize dahil edilmek istiyoruz. Yaklaşık 800 üyemiz var bunların 500’ü faal durumda. Bölgesel olarak sizlerle çalışarak sizlerin deneyimlerinizden yararlanmak istiyoruz. Merter’in potansiyelinin ciddiye alınması gerekiyor. Ülke ekonomisine çok katkı sağlarız. Bakıldığında şu anda 5 milyar dolarlık bir katma değer yaratıyoruz. Bunu iş birlikleri ve düzenlemeler sayesinde 15 milyar dolara çıkarabiliriz.”