Pakistan’ın Yeni İstanbul Başkonsolosu Pasha, İSO Başkanı Bahçıvan’ı Ziyaret Etti

  • Diğer Haberler
pakistan-baskonsolos-ziyaret-01

Görevine yeni başlayan Pakistan İstanbul Başkonsolosu Bilal Khan Pasha, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’a nezaket ziyaretinde bulundu. İSO’nun Odakule’deki merkez yönetim binasında gerçekleşen ziyarette Pasha, İstanbul’da ilk ziyaretlerinden birini İSO’ya gerçekleştirdiğini vurguladı.

Görüşme sırasında, son dönemlerde Türk iş dünyasının Pakistan’a yönelik yatırımlarında sevindirici bir artış olduğunu, bunun da Türkiye’deki iş insanlarının Pakistan ile ilgili izlenimlerini çok olumlu etkilediğini söyleyen İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, bu izlenimi olumsuz etkileyebilecek bir gelişmeye dikkat çekerek “Pakistan’ın gümrük vergilerinde gittiği son düzenlemelerin bu olumlu gelişmeleri tersine çevirmemesi gerekir” dedi.

Başkonsolos Bilal Khan Pasha ise ziyaret sırasında iki ülke arasında bir an önce serbest ticaret anlaşmasının imzalanması gereğine dikkat çekti. Pakistan’ın başta demir-çelik ürünleri, elektronik ev eşyaları, makine, otomotiv yedek parça olmak üzere birçok sektörde önemli miktarda ithalat yapacağını söyleyen Pasha “İki ülke arasında serbest ticaret anlaşmasının imzalanması ile başta bu sektörler olmak üzere Türk sanayisi için çok önemli fırsatlar ortaya çıkacak” dedi.

Ziyarette karşılıklı ekonomik ilişkilerin istenen seviyeye getirilmesi için kurumlar arası güçlü diyalogun kurulmasının önemine dikkat çekildi. Bu bağlamda İSO ile Pakistan İstanbul Başkonsolosluğu arasında ikili görüşmeler ve toplantılar yoluyla iki ülke arasında ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi ve sorunların giderilmesi yönünde ortak çalışmalar yapılması konusunda mutabık kalındı.