Piyasa Gözetim ve Denetimi Uygulamalarında Makine Sektörü İçin İstişare Toplantısı Yapıldı

  • Diğer Haberler
pgd-makine-02

İstanbul Sanayi Odası (İSO), Piyasa Gözetimi ve Denetimi (PGD) konusunda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile sanayicileri ve sektör derneklerini bir araya getirdi. 12 Kasım 2020 tarihinde makine sektörü için video konferans yöntemi ile yapılan toplantıya İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sadık Ayhan Saruhan başkanlık etti. Metroloji ve Sanayi Ürünleri Güvenliği Genel Müdürü Mehmet Bozdemir’in de yer aldığı toplantıya çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.


İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
Sadık Ayhan Saruhan

İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sadık Ayhan Saruhan, İSO Yönetim Kurulu olarak 1.5 yıl önce PGD konusunda AB ülkelerindeki mevzuat ve farklı uygulamaları dikkate alarak bir PGD Raporu hazırladıklarını ve Bakanlık ile paylaştıklarını söyledi. Bakanlığın da ilgi ve memnuniyetle çalışmayı değerlendirdiğini ve konuyu sektörel bazda toplantılar çerçevesinde paylaşmayı önerdiğini belirten Saruhan, İSO 40 ve 41. Grup MESKOM kapsamındaki makine sektörü ile başladıklarını dile getirdi. Saruhan, PGD konusunun özellikle haksız rekabetin önlenmesi hususunda büyük önem arz ettiğinin altını çizdi.

Metroloji ve Sanayi Ürünleri Güvenliği Genel Müdürü Mehmet Bozdemir ise İSO’nun PGD konusuna özel önem veren tek Oda konumunda olduğunu ve bunun için Meclis Çalışma Grubu oluşturduğunu söyledi. İSO’nun Türkiye sanayisinin yüzde 40’ını oluşturması nedeniyle temsil gücünün yüksek olduğunu kaydeden Bozdemir, yaptıkları denetimlerin sadece cezalandırma yönünün olmasını istemediklerini anlattı. Bozdemir, makine sektörünün sanayinin temel sektörü olduğu için toplantılara bu sektörden başladıklarını belirtti.

Toplantıda makine sektöründe PGD faaliyetleri, AB Komisyonu Makine Emniyeti Yönetmeliği kapsamında yürütülen çalışmalar ve 7223 Sayılı Kanun ve sektöre olası etkileri konuşuldu. Ardından Bakanlık yetkilileri, sanayicilerden gelen soruları yanıtladı.