PLAT Derneği Yönetimi, İSO Başkanı Bahçıvan’a Nezaket Ziyaretinde Bulundu

  • Diğer Haberler
plat-dernegi-01_2

Özel Markalı Ürünler Sanayicileri ve Tedarikçileri (PLAT) Derneği yönetimi, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan’a bir nezaket ziyaretinde bulundu. PLAT Derneği Yönetim Kurulu Başkanı M. İmer Özer’in başkanlığındaki heyette Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda İSO Meclis Üyesi Hakan Hatipoğlu, Genel Sekreter Füsun Erkal Baltalı, Yönetim Kurulu Üyeleri Kamil Toprak ve Ertan Küçükkapılı ile Dernek Müdürü Burak Aksoy yer aldı. Ziyaret vesilesiyle PLAT Derneği heyeti, İSO Başkanı Bahçıvan’ı 24 Ekim 2018 tarihinde düzenleyecekleri 4. Private Label zirvesine konuk konuşmacı olarak davet etti.

Güncel ekonomik gelişmelerin konuşulduğu ve PLAT yönetiminin sektörün faaliyetleri hakkında İSO Başkanı Erdal Bahçıvan’a bilgi verdiği görüşmede Bahçıvan, Türkiye’nin bugün içinden geçtiği süreçte üretime ve bu üretimi finanse edecek yerli kaynaklara ihtiyaç duyduğunu söyledi. Ülkenin kendi kaynaklarından beslenecek ve stratejik üretim sektörlerine yönelecek bir finansman kaynağı için, yeni bir Kalkınma Bankacılığı anlayışının geliştirilmekte olduğunu söyleyen Bahçıvan, sanayiciler olarak bu adımdan umutlu olduklarını dile getirdi. Bahçıvan, yeni kalkınma bankasının gerekliliğini şöyle özetledi: “Bugün özel sektör bankalarının kaynakları ile ülkemizin beklediği güçlü bir yatırım hamlesinin gerçekleştirilmesi zor. Eğer milli bir sanayi dönemi başlayacaksa bunun kalkınma bankası bazlı bir anlayışla başlayacağını göreve geldiğimizden bu yana dile getiriyoruz.”

PLAT Derneği Başkanı M. İmer Özer de ekonomide ve özellikle de fiyat istikrarında son derece önemli bir dengelenme görevi üstlendiklerini söyleyerek ülke olarak bu dönemde en çok ihtiyaç duydukları şeyin yatırımcı ve üreticinin moralinin yüksek tutulması olduğunu vurguladı. Yapacakları bir günlük 4. Private Label zirvesi hakkında bilgi veren Özer 150 üyesi olan 20 yıllık dernek olarak, yapacakları organizasyonda bütün büyük ölçekli şirketleri bir araya getireceklerini söyledi. Zirvenin üretici, tedarikçi ve perakendeciyi buluşturup dertlerini birbirlerine anlatabilecekleri bir platform olacağını aktaran Özer, sektörü temsil eden ve zirveye gelmelerini bekledikleri yaklaşık 1.500 kişinin başka bir platformda bir araya gelme şansının olmadığını ifade etti.

PLAT Derneği Yönetimi, İSO Başkanı Bahçıvan’a Nezaket Ziyaretinde Bulundu