Sanayiciler İstanbul Valisi Davut Gül’ün de Katıldığı İSOV Kahvaltısında Öğrenciler ile Bir Araya Geldi

  • Diğer Haberler
isov_manset_01

İstanbul Sanayi Odası Vakfı (İSOV) düzenlediği geleneksel Bursiyer Kahvaltısı etkinliğinde İSOV bursiyerleri ile sanayicileri Odakule’de buluşturdu. İSO Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda İSOV Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür, bir önceki dönem Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede ve İSO Meclis Başkanı ve aynı zamanda İSOV Mütevelli Heyeti Başkanı Ender Yılmaz katıldı. İSOV Bursiyeri öğrenciler ile sanayiciler arasındaki iletişimi artırmak amacıyla düzenlenen buluşmaya İSO Yönetim Kurulu Üyeleri, İSO Meclis Üyeleri ile Meslek Komiteleri Üyeleri ve İSOV Mütevelli Heyeti Üyeleri de katıldı.


İstanbul Valisi Davut Gül

Mezun İSOV bursiyerlerinin de deneyimlerini paylaştığı buluşmada kısa bir konuşma yapan İstanbul Valisi Davut Gül, özetle şunları söyledi:

“İSO yönetimine, her bir üyesine gençlere her türlü konuda yardımcı oldukları için onlara dokundukları için teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Burs imkanı sağlayan birçok kurum var ancak İSOV gençleri sanayi ekosistemine daha eğitim hayatlarının başındayken dahil ediyor. Bunu hem gençler hem iş dünyası hem de ülkemiz açısından çok değerli buluyorum. Umuyorum gelecekte, İSO’nun her yıl açıkladığı 500 büyük sanayi kuruluşu araştırmasında burada bizlerle bulunan gençleri sanayici olarak ya da o şirketlerde üst düzey pozisyonlarda görebiliriz. Gençlerimizin başarısının arkasında ilk olarak ailelerinden aldıkları kültür, sonrasında öğretmenlerinden ve okullarından aldıkları eğitim bulunuyor.”


İSOV Yönetim Kurulu Başkanı
Erdal Bahçıvan

Bursiyer Kahvaltısı etkinliğinde konuşan İSOV Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, gençlere yönelik şunları söyledi:

“Senede bir kere de olsa, gençlerimizle bir araya geldiğimiz bu kahvaltı etkinliğimizde İSO’nun tecrübesini, bilgi birikimini onların gelecek hayalleriyle buluşturma fırsatı elde ediyoruz. İSOV bursiyerlerimizden oluşan çok değerli gençlik hazinesine sahibiz ve bu bizler için çok büyük anlam taşıyor. Kıymetli gençlerimize sağladığımız burs imkanının yanı sıra onlarla olan birlikteliğimizin manevi boyutunun da çok değerli olduğunu düşünüyorum, onlar adeta bizim ikinci ailelerimiz oluyorlar. Gençlerimizin sanayi ekosistemi içerisinde eğitim hayatlarının en başından itibaren bulunmaları sanayi ailesi çatısı altında bulunmalarının kıymetini en derin duygularla hissediyoruz. Ülke olarak güçlü yarınlar inşa edebilmek için üretim kültürüne sahip olmak gerekiyor, bunun yolu da sanayi toplumu olmaktan geçiyor ama eğitim olmadan buna ulaşmak mümkün değil. İSO olarak sadece üniversiteye değil aynı zamanda İSO MEİP projemiz çerçevesinde meslek liselerini de programlarımıza dahil ediyoruz.

Umuyorum ki hayata geçirmeye hazırlandığımız İSOV Staj Programı sayesinde İSOV bursunun niteliğine katkı sağlayarak çok önemli ve çok değerli bir proje olarak gençlerimize katkı sunmaya devam edeceğiz. Bütün bu yaptıklarımızla, meslek hayatlarında farklı konuma gelen gençlerimizin İSOV ailesine karşı kendilerini sorumlu hissetmelerini ve bu aileye gelecekte katkı sağlamalarını da bekliyoruz. Sanayiciler gençlere, gençler de sanayicilere ne kadar yakın olursa geleceğimizin o kadar aydınlık olacağını düşünüyorum. İyi ki varsınız.”


İSOV Mütevelli Heyeti Başkanı
Ender Yılmaz

İSOV Mütevelli Heyeti Başkanı Ender Yılmaz da şunları söyledi:

“Bu buluşmaları düzenlememizdeki en büyük amacımız vakfımızın mütevelli heyeti ve bursiyerlerimiz arasında network havuzu yaratmak. Bursiyerlerimizin ve öğrencilerimizin burada kurdukları iletişim herkes için çok değerli. Bugün sayın Valimiz ve il Milli Eğitim Müdürümüz de aramızda gençlerimizin onlarla da bir araya gelerek merak ettikleri soruları yöneltebilmelerini de değerli buluyorum. Bizden önce kürsüde konuşan mezun bursiyerlerimizi gördüğümde şunu hissettim; sizler bizim yıldızlarımızsınız. Almış olduğunuz başarılı eğitimlerinizle bizim bilgi birikimimizin üzerine ekleyeceklerinizle geleceğimizi inşa edeceksiniz. Toplumumuzun aydınlık yarını olacak olan sizlere desteğimizi her zaman sağlamaya hazırız, sizleri çok seviyoruz. İyi ki varsınız.”

Açılış konuşmalarının ardından İSOV bağışçılarına katkılarından dolayı plaket takdiminde bulunuldu. Ardından Bursiyer Kahvaltısı etkinliği sanayiciler ile öğrencilerin eğitim hayatına ve iş hayatına yönelik sohbetleriyle devam etti.