Sektörel Yol Haritaları Toplantıları Ayakkabı ve Yan Sanayii ile Devam Etti

sektör-toplanti-ayakkabi-03

İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) Covid-19 ve Yeni Normalde İmalat Sektörleri: Riskler, Fırsatlar ve Yol Haritaları” Projesi’nin sektörel toplantıları Ayakkabı ve Yan Sanayii sektörü ile devam etti. 17 Kasım 2020 tarihinde video konferans ile yapılan toplantıya İSO Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Özhamaratlı başkanlık etti. Toplantıya sektörün önde gelen temsilcileri ve Ticaret bakanlığı yetkilileri de katıldı.

Pwc Kıdemli Danışmanı İpek Savut, sektörün genel görünümü hakkında bir sunum yaptı. Ayakkabı sektörünün risk ve fırsatlar listesinin üst sıralarında yer aldığını belirten Savut, rekabetçi ürün konusunda güçlü bir sektör olduğunu söyledi. Sektör temsilcileri de sektör için kısa çalışma ödeneğinin uzatılması ve yeni STA’lar ile Gümrük Birliği’nin güncellenmesinin önemine değindi. Ham madde tedarikinin ithal olmasının sektörü zorladığı dile getirilirken mart-nisan aylarının ardından gelen aylarda bir önceki yılın aynı aylarındaki ciroyu yakalayamadıkları anlatıldı. Sektörün yan sanayii ile birlikte 20 bin işletmeye sahip olduğu belirtilirken orta ve küçük ölçekli imalat yapısı olduğu ifade edildi. Sektörün en büyük sorununun taklit ürün olduğu vurgulandı.

Toplantıda söz alan sektör temsilcileri ayakkabı sektörü ile ilgili düşüncelerini paylaştı.