Su ve Atıksu Yönetimi ve Politikaları İstişare Toplantısı Yapıldı

  • Diğer Haberler
atiksu-politilari-toplantisi-04

İstanbul Sanayi Odası (İSO), “Su ve Atıksu Yönetimi ve Politikaları”nı değerlendirmek üzere İSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi ve İSO Sürdürülebilirlik Platformu Başkanı Sayın Sultan Tepe’nin ev sahipliğinde bir istişare toplantısı gerçekleştirdi.

İSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi ve İSO Sürdürülebilirlik Platformu Başkanı Sultan Tepe’nin video konferans ile katıldığı toplantıda açılış konuşmasının ardından İSO Sürdürülebilirlik Faaliyetleri’ni içeren sunum gerçekleştirildi. İstişare Toplantısı’nda alanında uzman akademisyenler, Türkiye’de su politikalarının mevcut durumu, su potansiyeli, iklim değişikliğinin su kaynaklarına baskısı, su havzalarımızın mevcut durumu ve sanayide su kullanımı, yeni üretim ve arıtma teknolojileri konu başlıklarında fikir ve önerileriyle katkıda bulundu. Toplantının sonunda geleceğe yönelik su ve atıksu yönetimi kapsamında bütüncül bir yol haritası hazırlanması konusunda çalışmaların yürütüleceği belirtildi.

İSO genel merkezi Odakule’de gerçekleşen İstişare Toplantısı’na şu isimler katıldı:

Türkiye Su Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Lütfi Akça, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bestami Özkaya, İstanbul Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. İzzet Öztürk, İstanbul Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Seval Sözen, İstanbul Teknik Üniversitesi Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü, İklim ve Deniz Bilimleri öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Lütfi Şen, Marmara Üniversitesi Çevre Mühendisliği bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Aslıhan Kerç, İstanbul Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Evren Erşahin ve Türkiye Su Enstitüsü Politika Geliştirme Koordinatörü Dr. Tuğba Evrim Maden.