SÜRESİ BİTEN KAPASİTE RAPORLARININ GEÇERLİLİK SÜRELERİ 1 MAYIS’A KADAR UZATILDI

kapasite-süre-uzatımı-02

Koronavirüs vakası sonrası oluşan durum nedeniyle, ilgili kurum ve kuruluşların aldığı önlemler ardı ardına yürürlüğe girerken, sanayi kuruluşlarına yönelik bir önlem ve destek de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) geldi. TOBB’un yaptığı duyuruya göre geçerlilik süresi Mart ve Nisan aylarında sona erecek olan kapasite raporlarının geçerlilik süreleri, 1 Mayıs 2020 tarihine kadar uzatıldı.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) da aşağıdaki duyuru ile üyelerini konu hakkında bilgilendirdi:

“Türkiye’de etkili olan koronavirüs salgını nedeniyle sanayi firmalarına yönelik yapılan düzenlemeler kapsamında, geçerlilik süresi Mart ve Nisan aylarında sona erecek olan kapasite raporlarının geçerlilik süreleri, TOBB tarafından 1 Mayıs 2020 tarihine kadar uzatılmıştır.

Ancak Mart ve Nisan aylarında ilk defa yapılacak kapasite raporu başvuruları ile değişiklik zorunluluğu bulunan kapasite raporu başvurularına ise devam edilecektir.”