TİM ile İSO, İhracatın Geliştirilmesi İçin İşbirliği Protokolü İmzaladı

  • Diğer Haberler
tim-bulusma-01

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Yönetimi, TİM Başkanı Mustafa Gültepe Başkanlığında, beraberinde TİM Başkan Vekilleri Adil Pelister, Ahmet Güleç, Ahmet Fikret Kileci, Çetin Tecdelioğlu, Kutlu Karavelioğlu ve TİM Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Şenocak (Sayman), Ali Kavak, Baran Çelik, Başaran Bayrak, Birol Celep ve Burak Yakın’ın bulunduğu bir heyetle İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetimini ziyaret etti. İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ev sahipliğinde, İSO genel merkezi Odakule binasında, gerçekleşen görüşmede İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları İrfan Özhamaratlı ile Cemal Keleş ve İSO Yönetim Kurulu Üyeleri Sultan Tepe (Sayman), Kemal Akar, Vehbi Canpolat, Celal Kaya, İnan Altınbaş, Hüseyin Çetin ve Murat Çökmez de yer aldı. Geçtiğimiz kasım ayında gerçekleşen Oda seçimleri sonrasında bir nezaket ziyareti niteliğindeki görüşmede, TİM Başkanı Gültepe ve TİM Yönetim Kurulu Üyeleri, İSO Başkanı Bahçıvan’a ve İSO Yönetimine yeni çalışma dönemi için tebrik ve başarı dileklerinde bulundu.

Görüşmede, iki kurum arasında, kuruluş ve çalışma alanları içerisinde yürütülen faaliyetler hakkında karşılıklı bilgi alışverişinde bulunmak, ortak çalışmalar yapmak üzere mevzuat ve iyi niyet kuralları çerçevesinde gerekli desteği birbirlerine göstererek iş birliklerinde bulunmak amacıyla “TİM ve İSO İşbirliği Protokolü” İmzalandı.

Türkiye’de ve dünyada yaşanan ekonomik gelişmelerin değerlendirildiği ziyarette, Türk sanayisinin geride bırakılan 2022 yılı ihracat performansı da ele alındı. İhracatçı kuruluşların finansmana erişimi konusunda son dönemlerde yaşanan sıkıntıların da gündeme geldiği ziyarette, özellikle Türk Eximbank kredileri imkanlarının daha güçlü ve işlevsel hale getirilebilmesi noktasında neler yapılabileceğine ilişkin fikir alışverişinde bulunuldu. Ziyarette ihracatın teknoloji ağırlıklı, nitelikli ve sürdürülebilir bir ekonominin en temel motoru olması gerektiği ve Türkiye’nin bu çerçevede sağlam bir kalkınma ivmesi yakalayabilmesi için iki kurumun birlikte hangi projeleri hayata geçirebilecekleri üzerinde duruldu.

Ziyarete ilişkin İSO Başkanı Erdal Bahçıvan şu değerlendirmede bulundu:


İSO Başkanı Erdal Bahçıvan

“Çok anlamlı ve değerli bir toplantı gerçekleştiriyoruz. TİM Yönetim Kurulu Üyelerinin çoğu aynı zamanda İSO Meclis ve İSO Meslek Komitesi Üyemiz sanayicilerden oluşuyor. İki güzide kurumun Yönetim Kurulu Üyeleri ilk kez bu kadar yüksek katılımla bir arada bulunuyor. Bu ziyaretinizle bizleri hem onurlandırdınız hem de çok mutlu ettiniz.

Bizler sizin, sizler bizim parçalarımızsınız. Biz sanayicilerin en önemli misyonu ihracat. Sorunlar ve çözümler ortak, bu ortak platformlarda ortak hedefler doğrultusunda mücadele etmeliyiz. Bugün yaptığımız gibi bir araya gelerek, kaynaklarımızı daha iyi kullanabilmek ve birlikte çözüm aramak adına daha çok bir araya gelmeliyiz. İnşallah bu toplantının, bundan sonra, kurumlarımız arasından sistematik toplantıların yapılmasına vesile olmasını diliyorum”.

Ziyarete ilişkin TİM Başkanı Mustafa Gültepe de şunları söyledi:


TİM Başkanı Mustafa Gültepe

“TİM Yönetimi olarak burada bulunmaktan gurur duyuyoruz. Her zaman istişare etmek, aynı konularımızda tek bir ses çıkarmanın daha doğru olduğuna inanıyoruz. Bu sayede çözüm şekli de daha hızlı oluyor. Birlikten güç doğar mottosuyla hareket ediyoruz. Sonuçta sanayicinin de ihracatçının da sorunları aynı. Bu sorunları hep birlikte dile getirmeliyiz. Bu doğrultuda hem sekreterya olarak hem de birlik olarak çabalayacağız.

Bu dönem çalışmalarımız hepimize, umarım farklı ve verimli çözümler getirir. Yeni dönemde Başkanlığınızda çok büyük başarılara imza atacağınıza inanıyoruz ve bu çalışmaları da birlikte yapmak isteriz. Bu ve benzeri toplantıların, Türkiye’nin farklı yerlerinde de devam etmesini sağlamalıyız diye düşünüyorum.”

Toplantıda İSO ve TİM Yönetim Kurulu Üyeleri de gündeme ve ihracata dönük düşüncelerini paylaştı, çözüm noktasında neler yapılabileceğine ilişkin önerilerini dile getirdi.