TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu B20 Dönem Başkanlığını Devraldı

  • Diğer Haberler
hisarciklioglu-b20-baskanligi-02

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu G20'nin iş dünyası kolu olan B20'de Dönem Başkanlığı görevine başladı.

B20 Türkiye Yürütme Kurulu Başkanı olan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bu görev devri için Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, B20 Yürütme Kurulu Üyesi ve aynı zamanda İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ile TOBB Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda İstanbul Ticaret Odası Başkanı da olan İbrahim Çağlar’ın bulunduğu bir heyetle hafta başında Avustralya’ya gitmişti.

Görevi, B20’nin son dönem başkanı Avustralya Başkanı Richard Goyder'den alan Hisarcıklıoğlu'nun dönem başkanlığı sürecince yapılacak etkinliklerle, 5 bin iş dünyası temsilcisi Türkiye'ye gelecek ve küresel ekonominin geleceğini tartışacak.

Devir teslim sonrası B20 temsilcileri ile bir araya gelen Hisarcıklıoğlu, "B20 Dönem Başkanlığını devralmaktan çok mutluyum. Bu görevi başarıyla yerine getirmek için uzun süre önce çalışmalarımıza başladık ve son birkaç aydır da çalışmalarımıza hız kattık. Sizlerin de tecrübesi ve desteğiyle, ülkemizin G20 ve B20 dönem başkanlığının sadece G20 üyeleri için değil, tüm ülkeler için verimli olacağına inanıyorum" dedi.

B20 Türkiye'nin tüm yıla yayılacak ve yaklaşık 5 bin iş dünyası liderini Türkiye'ye getirecek etkinliklerinin planlamasıyla ilgili çalışmaların da devam ettiğini söyleyen Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu: ''İlk 6 çalışma alanımız kesinleşti. Avustralya dönem başkanlığında 5 çalışma alanı vardı. Uluslararası ticaret, altyapı ve yatırımlar, finansman, istihdam ve yolsuzlukla mücadele alanında çalışmalar yoğunlaşarak devam edecek. Türkiye'nin B20'ye en önemli katkısı ise "KOBİ'ler ve Girişimcilik" alanında yeni bir görev gücü kurulması olacak. B20'yi sadece büyük ve çok uluslu şirketlerin tekelinden çıkaracağız. KOBİ'lerin G20'nin desteğine ihtiyacı var."

Devir töreni sırasında konuşan ve B20 Dönem Başkanlığı'nı Hisarcıklıoğlu'na devreden B20 Avustralya Başkanı Richard Goyder ise Türkiye'ye başarılar dileyerek, "B20 Dönem Başkanlığı süresince Türkiye'nin ve Hisarcıklıoğlu'nun çok başarılı olacağından, verimli sonuçlar ortaya koyacağından eminim. Biz her zaman destek vermeye hazırız ve sizin yanınızdayız" dedi.

Avustralya'nın Brisbane kentinde gerçekleştirilen B20 Türkiye Toplantısı'na Hisarcıklıoğlu'nun yanı sıra İstanbul Sanayi Odası Başkanı ve B20 Türkiye Yürütme Kurulu Üyesi Erdal Bahçıvan ile TOBB Başkan Yardımcısı ve İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar da katıldı. B20 Türkiye Sherpası Sarp Kalkan da B20 Türkiye'nin önceliklerini ve hedeflerini açıklayan bir sunum yaptı.

G20 Liderler Zirvesi'nin öncesinde Brisbane'da Toronto Üniversitesi, Griffith Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen G20 Konferansı'na Türk Heyeti damgasını vurdu. Brisbane'da gerçekleştirilen konferansa Türkiye'den Başbakan Ahmet Davutoğlu ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu konuşmacı olarak katıldı. Konferansa, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İSO Başkanı Erdal Bahçıvan ve İTO Başkanı İbrahim Çağlar da iştirak etti.