TOBB İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu İSO Başkanı Erdal Bahçıvan’ı Ziyaret Etti

  • Diğer Haberler
tobb-kadin-girisimciler-ziyaret-02

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu (TOBB İKGK) Yönetimi, TOBB İKGK Başkanı Hatice Kal Başkanlığında İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ı ziyaret etti. İSO Genel Merkezi Odakule’de gerçekleşen ziyarette aynı zamanda İSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi de olan TOBB İKGK Üyesi Sultan Tepe de bulundu.

TOBB İKGK Başkan Yardımcısı Şebnem Babila ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Üyesi Münir Üstün’ün de yer aldığı ziyaret heyeti şu isimlerden oluştu: TOBB İKGK İcra Komite Üyeleri Asuman Dayı, Müge Öz, Ayşegül Çapan, Sevda Arıkan, Ülkü Sedef, Dilek Şahsuvaroğlu, Duygu Eren, Begüm Erengül, Merve Keleş ve Gönül Damla Güven.

Geçtiğimiz kasım ayında gerçekleşen Oda seçimleri sonrası bir nezaket niteliğindeki ziyarette TOBB İKGK Yönetimi, İSO Başkanı Bahçıvan ve İSO Yönetimine yeni çalışma dönemi için tebrik ve başarı dileklerinde bulundu.

Türkiye’de kadının çalışma dünyasına katılmasının ne kadar önemli ve değerli olduğunun konuşulduğu ziyarette, bunun için yapılması gereken çalışmalar ve projeler üzerinde duruldu. Ziyarette TOBB İKGK Başkanı Hatice Kal, bu çerçevede gerçekleştirdikleri projeleri anlattı ve bu projelerin kadınları iş hayatına atılma noktasında nasıl motive ettiğini, aldıkları sonuçlardan çok iyi anladıklarını dile getirdi.

Ziyarette kadın girişimciliğine olan desteklerini ve gösterdikleri hassasiyeti kurumsal olarak her zaman en yüksek düzeyde tuttuklarını söyleyen İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, TOBB İKGK üyelerine yönelik olarak da Türkiye’nin yüz akı girişimci, sanayici kadınların sayısının artmasını ve kurul üyelerinin bu yöndeki çalışmalarını gururla takip ederek desteklediklerini dile getirdi. Bahçıvan, TOBB İKGK üyelerini liderlik yaptıkları bu çalışmalarından dolayı kutladı. Kadınların hayatın her alanında olduğu gibi çalışma hayatında da son derece dengeleyici bir faktör olduğunu, bunun önemini ve değerini bilmek gerektiğini vurgulayan Bahçıvan, İSO olarak Millî Eğitim Bakanlığı ile birlikte gerçekleştirdikleri mesleki eğitim projelerine de değinerek, TOBB İKGK üyelerini bu çalışmalara katılmaya ve destek olmaya davet etti.

TOBB İKGK Başkanı Hatice Kal, “Her zaman iş birliği ve destekleri için hem İSO ve hem de İTO’ya teşekkürlerimizi iletirken, bu desteklerle yürütülen projeler sayesinde kadınlarımız için çalışmaya, Odalarımıza layık ve kadınlarımıza destek olmaya çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızda gücümüzü her zaman yanımızda olan sizlerden alıyoruz. Emek veren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Kadın girişimcilerimiz gerçekten fark ve farkındalık yarattı. Bugün artık iş dünyasında kadın girişimci ve sanayicilerimizin adı daha çok duyuluyor, sayıları da artıyor. Artık hemen hemen her Odada varız. Birçok ilin Oda Meclislerinde ve Meclis Yönetim Kurullarında kadınlarımızı görmenin gururunu yaşıyoruz. Gelecekte bunun çok daha yüksek noktalara geleceğinden kuşku duymuyoruz” dedi.