TOBB Oda ve Borsa Başkanları, Ankara’da 70. Kuruluş Etkinliği İçin Bir Araya Geldi

  • Diğer Haberler
tobb-70yil-etkinligi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 70. Kuruluş Yıldönümü’nde, 81 ilden gelen iş dünyasının temsilcileri, TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde Ankara Birlik Merkezi’nde bir araya geldi. T.C. Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un ve İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Sanayi Odaları Konseyi Başkanı Erdal Bahçıvan’ın da bulunduğu etkinlikte, çok sayıda Milletvekili, Oda ve Borsa Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanları ile delegeler yer aldı. TOBB 70.Yıl Töreni’ne İSO delegeleri olarak şu isimler katıldı: Hüseyin Bozdağ, Ender Yılmaz, Mehmet Demezoğlu, Özcan Doğu Kaya, Süleyman Köşkeroğlu, Mehmet Umur, Aydın Aslandağ, Osman Sait Günteki, Mehmet Nuri Görenoğlu.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş yaptığı konuşmada, TOBB’un 70’inci kuruluş yıldönümünü tebrik ederken, “Ülkemizin en güçlü ve en etkin kuruluşlarından biri olmayı başaran TOBB’un ülkemizin ekonomik kalkınmasında çok önemli bir rol oynadığının her zaman bilincinde olduk. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği kuruluşundan bu yana sürekli kendini geliştirmiş, 70 yıllık yolculuğu neticesinde yerel bir kuruluştan, dünya çapında iş birlikleri gerçekleştiren ve üstlendiği görevlerle özel sektörümüzü yurt dışına da taşıyan önemli küresel bir aktör haline gelmiştir” dedi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise yaptığı konuşmada, TOBB’un 70 yılda yerel bir kurumdan, küresel bir aktöre dönüştüğünü söyledi. Artırdıkları faaliyetler ve geliştirdikleri kurumsal kapasitesiyle, özel sektörde güç birliği sağladıklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu, özel sektörün hak ve hukukunu, uluslararası düzeyde savunan bir konuma geldiklerini belirtti. İş ve yatırım ortamı önündeki engelleri tespit edip, hükümete aktardıklarını belirten TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, 70’inci kuruluş yıldönümünü taçlandırmak adına 70’inci Yıl Hatıra Ormanı oluşturma kararı aldıklarını açıklarak, 70 bin fidan dikeceklerini söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından, TOBB’un 70.Kuruluş Yıldönümü Etkinliği 10, 20 ve 30 yıl görev yapmış delege ve genel sekreterlere hizmet şeref belgesi ve plaketleri takdim edilmesiyle son buldu.