TRİSAD Yönetimi, İSO Başkanı Erdal Bahçıvan’ı Ziyaret Etti

  • Diğer Haberler
trisad-ziyaret-01_v2

Türkiye Triko Sanayicileri Derneği (TRİSAD) Yönetimi, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’a nezaket ziyaretinde bulundu. TRİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustava Balkuv başkanlığındaki heyette TRİSAD Başkan Yardımcıları Mehmet Akyüz ve İrfan Yolcular, Yönetim Kurulu Üyeleri Kadir Can Kozan, Savaş Bilgin, Mehmet Yıldırım, Murat Tataoğlu, Hakan Kambir, Güray Ergüven, Yakup Atias, İSO Meclis Üyesi Nesim Bensusan ve İSO 19. Grup MESKOM Üyesi Turgay Akşahin yer aldı.

İSO Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı ve Yönetim Kurulu Üyesi Vehbi Canpolat’ın da bulunduğu Odakule’deki ziyarette konuşan İSO Başkanı Erdal Bahçıvan TRİSAD heyetinin İSO'da olmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. İSO olarak sektörel derneklerin desteklenmesi gerektiği düşüncesinde olduklarını ve bu bağlamda sanayinin tüm iş kollarındaki derneklerle yakın temasta bulunmayı bir çalışma hedefi olarak koyduklarını söyledi. Çünkü her sektörün kendine has sorun çözme yeteneği olduğunu vurgulayan Bahçıvan, çatı kuruluşların bütün bu sorunlara hakim olamayacağını, bütün olaylara tepeden bakarak çözüm bulmasının mümkün olmadığına değinen Bahçıvan, bu nedenle sektörel derneklerle olan diyalog ve işbirliğinin sektörü anlama noktasında çok önemli bir faktör olduğunu anlattı. Bahçıvan, tekstile yönelik olarak İSO bünyesinde kurdukları Çalışma Komitelerinin dışında tüm sektörlerden bir sinerji çıkaracak fuar komitesi oluşturulması konusunu hedef çalışmalardan biri haline getirmek istediklerini dile getirdi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın İstanbul’a yakışan bir büyük tasarım merkezi kurmak konusundaki çalışmalarına değinen Bahçıvan, bu merkezin sektöre ciddi bir katkı getireceğini ifade ederek, bu konuda önümüzdeki günlerde ilerlemelerin sağlanacağını vurguladı.

TRİSAD Yönetimi, İSO Başkanı Erdal Bahçıvan’ı Ziyaret Etti

TRİSAD heyetine tüm sektörlerde olduğu gibi, makine konusunda hızlı bir şekilde yerli seçenekleri oluşturmaları ve çözmeleri gerektiğine işaret eden Bahçıvan, kaşıkla elde ettikleri karları yurt dışına makine alımlarına harcadıklarını hatırlattı. Bahçıvan, “Sanayiciler olarak bu konuda ülkemiz adına bir çözüm bulmalıyız. Cari açığımızı kökünden çözebileceğimiz ilk adımlardan biri, hiç kuşkusuz makineyi yerlileştirme olacaktır. Bu işi bir heves ve dava olarak görmeliyiz. Makine teşviklerinin de çok farklı şekillerde oluşturulması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

TRİSAD Başkanı Mustafa Balkuv ise sanayideki en önemli sorunun yetişmiş eleman olduğunu kaydeden Balkuv, bu sorunu kendi imkanları ölçüsünde çözebilmek için ellerinden geleni yaptıklarını aktardı. Türkiye’nin en önemli konularından biri olan eğitimin kendilerinin önceliği olduğunu söyledi. Yıllar önce triko meslek okulu yapmak için Milli Eğitim Bakanlığı’na başvurduklarını anlatan Balkuv, okulu kurduklarını ancak öğretmen konusunda çok sıkıntı çektiklerini anlattı. Öğretmenleri Almanya ve Japonya’ya eğitime yolladıkları bilgisini veren Balkuv, okulun daha sonra İstanbul’un önemli okullarından biri olduğunu kaydetti. Bir derneğin bu anlamda elde ettiği önemli bir başarı olduğunu dile getiren Balkuv, bu yıl bu sorumluluk dahilinde çalışmalarını çok daha ciddi sürdürdüklerini ifade etti. Balkuv, sektörde kapasitelerin çok yüksek düzeyde seyrettiğini belirterek ihracatlarının 1 milyar 785 milyona ulaştığını ve sektör üretiminin yüzde 70’inin ihracata dayandığını ifade etti. Sektörde yatırım aşkının sürdüğünü anlatan Balkuv, bu alanda yerlileşme sıkıntısı çektiklerini vurguladı.

Ziyaret sırasında heyetteki diğer sanayiciler de sektördeki gelişmeler hakkında düşüncelerini aktardı. Önümüzdeki günlerde İSO ile yaratılabilecek sinerji ve projeler hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.