Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 79. Genel Kurulu Ankara’da Yapıldı

tobb-genel-kurulu-02

Türkiye Odalar Borsalar Birliği’nin (TOBB) 79. Genel Kurulu, 30-31 Mayıs 2023 tarihlerinde TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde geniş bir katılımla gerçekleştirildi. TOBB 79. Genel Kurulu, delegelerin ilk gün Anıtkabir ziyareti ile başladı. İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda TOBB Sanayi Odaları Konsey Başkanı Erdal Bahçıvan’ın Divan Kurulu’nda görev aldığı Genel Kurul’a İSO Meclis Başkanı Ender Yılmaz ve İSO TOBB delegeleri de katıldı. Genel Kurul’da TOBB Başkanlığı’na yeniden Rifat Hisarcıklıoğlu seçildi.

TOBB Sanayi Odaları Konseyi Üyeleri’nin kendi aralarında yaptıkları istişareler sonucunda İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan yeniden Sanayi Odaları Konsey Başkanı seçildi.

Rifat Hisarcıklıoğlu Başkanlığında yeni dönem TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri ise şu isimlerden oluştu: Ali Kopuz, Selçuk Öztürk, Salih Zeki Murzioğlu, Tamer Kıran, Faik Yavuz, Cengiz Günay, Zeki Kıvanç, Engin Yeşil, Hakan Ülken, Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Mehmet Büyüksimitci, Mustafa Cihat Lokmanoğlu, İbrahim Burkay, Seyit Ardıç, Şekib Avdagiç, Işınsu Kestelli, Ali Çandır, Ender Yorgancılar, Mehmet Tuncay Yıldırım, Saim Özakalın.

TOBB Yüksek Disiplin Kurulu Üyeliklerini de şu isimler seçildi: Şahin Bilgiç, Ersin Kaşka, Arslan Keleş, Mehmet Şahin, Ahmet Varlı, Fehmi Altayoğlu.

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın yeniden Başkanı seçildiği TOBB Sanayi Odaları Konseyi’inde şu isimler yer aldı:

Adil Sani Konukoğlu, Adnan Ünverdi, Celalettin Kesikbaş, Mustafa Büyükegen, Zeki Kıvanç, Ayhan Zeytinoğlu, Hasan Tahsin Tuğrul, Ahmet Bayraktar, Mehmet Eskiyapan, Erdal Bahçıvan (İSO Yönetim Kurulu Başkanı), Hüseyin Bozdağ (İSO Meclis Üyesi), Mehmet Demezoğlu (İSO Meclis Üyesi), Erkan Özkan (İSO Meclis Üyesi), Aydın Aslandağ (İSO Meclis Üyesi), Ekrem Görçeker (İSO Meclis Üyesi), Mustafa Sabri Tever (İSO Meclis Üyesi), Haluk Tezcan, Murat Kurtalan, Recep Burak Sertbaş, Yıldıray Yalınız, Nejat Özduran, Abidin Özkaya, Selim Kasapoğlu, Gökhan Maraş, Seyit Ardıç, Mete Çağlayan, Berat Darçın, Fırat Gündoğan, Mevlüt Açıkgöz, Nazmi Yarış.

79. TOBB Genel Kurulu’na katılan İSO TOBB delegeleri de şu isimlerden oluştu: Ender Yılmaz, Erdal Bahçıvan, Hüseyin Bozdağ, Mehmet Demezoğlu, Erkan Özkan, Mehmet Umur, İshak İhsan Kısacık, Ali Sami Aydın, Aydın Aslandağ, İsmet Akkaya, İbrahim Aydoğan, Mustafa Sabri Tever, Sadettin Kaşıkırık, Kenan Baytaş, İlhan Bayrak, Ekrem Görçeker, Muharrem Akın, Ayhan Canavar, Ramazan Şerif Fırat, Adem Genç, Suat Öztürk, Davut Karaçak, Zafer Özbilge.