Türkiye ve BAE Heyetleri Yatırım Çalıştayında Bir Araya Geldi

  • Diğer Haberler
bae-calistayi-01

İş dünyası, Türkiye - Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Yatırım Çalıştayı'nda bir araya geldi. T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın ev sahipliğinde Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde düzenlenen yatırım çalıştayına, BAE Sanayi ve İleri Teknoloji Bakanı Sultan Ahmed Al Jaber, BAE Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Thani Al Zeyoudi, BAE Halk Eğitimi ve İleri Teknolojiden sorumlu Devlet Bakanı Sarah Al Amiri, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç ile Bakan Yardımcıları Hasan Büyükdede ve Mehmet Fatih Kacır’ın yanı sıra İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay, İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe de katıldı.

Gerçekleşen görüşmeye ilişkin Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Bu ziyaret sanayi, yatırım ve teknoloji alanlarındaki iş birliğine önemli katkılar sağlayacak. Bugün aynı zamanda yenilenebilir enerji, otomotiv, petrokimya, makine, gıda, sağlık, e-ticaret ve diğer pek çok sektörden firmalarımızla bir yatırım çalıştayı düzenliyoruz." dedi.

Çalıştayda iki ülke ilişkileri ve iş birliği alanları ele alındı. Muadil bakanlıklar arasındaki görüşmelerin yanı sıra çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren kamu iştiraki kuruluşlar ve şirketlerin temsilcileri ile BAE'nin önde gelen şirketleri arasında potansiyel iş birliği imkanları değerlendirildi.